Nerja

Canten el "Cara al sol" al funeral per Utrera Molina amb la presència de Gallardón

L'exministre Alberto Ruiz-Gallardón, gendre d'Utrera Molina, va portar el fèretre mentre sonava l'himne falangista

RedaccióActualitzat

El funeral de l'exministre franquista José Utrera Molina, mort dissabte als 91 anys a Nerja, a Màlaga, va oferir una imatge insòlita. Un grup de falangistes va cantar el "Cara al sol" fent la salutació feixista amb el braç alçat. També es van sentir crits de "Francisco Franco. Presente!".

Entre els assistents, l'exministre Alberto Ruiz-Gallardón, gendre d'Utrera Molina, que podria ser investigat també en el marc del cas Lezo de corrupció a la Comunitat de Madrid.

 

 

José Utrera Molina, un dels firmants de la pena de mort de Salvador Puig Antich, va morir dissabte a Nerja.

La jutge argentina María Servini havia demanat l'extradició de l'exministre franquista per ser jutjat per crims contra la humanitat. La fiscalia espanyola s'hi va oposar i el govern es va negar a extradir-lo.

Patró de la Fundació Francisco Franco, durant la democràcia va col·laborar amb grups ultres i es va oposar a la llei de memòria històrica.

 

 

Denunciats a la fiscalia

Les Joventuts Socialistes d'Espanya han denunciat el cant del "Cara al Sol" al funeral d'Utrera Molina davant la fiscalia. Consideren que els assistents al funeral podrien haver vulnerat la Llei de Memòria Històrica i també el Codi Penal en cantar l'himne falangista. 

El secretari general de les JSE, Nino Torre, ha condemnat "l'espectacle de rememoració de la dictadura i l'època més funesta de la nostra història". Torre ha criticat l'exministre Alberto Ruiz-Gallardón i assegura que el fet de no ser a la política activa no pot servir d'excusa per no haver repudiat els fets. 

"No cal estar a la política per defensar la nostra democràcia i les seves normes. Més encara Alberto Ruiz-Gallardón que va ocupar la cartera de Justícia"


 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut