La presentació de l'acord per una candidatura conjunta de la CUP, ICV, ERC i PDeCAT a Argentona (ACN)
La presentació de l'acord per una candidatura conjunta de la CUP, ICV, ERC i PDeCAT a Argentona (ACN)
Argentona

CUP, ICV, ERC i PDeCAT, junts a Argentona per "garantir" un alcalde independentista

L'ANC i el CDR impulsen una candidatura conjunta al municipi maresmenc, on actualment hi governa la CUP

Actualitzat

Argentona tindrà una llista unitària independentista a les eleccions municipals de l'any vinent. Al municipi maresmenc, les agrupacions locals de la CUP, ICV, ERC i el PDeCAT han expressat la seva voluntat de presentar-se junts.

Davant la gran atomització que es preveu en el consistori que sorgeixi de les eleccions del 26 de maig, les formacions volen "garantir" que el pròxim alcalde sigui independentista.

"Esquelet ideològic" definit

De moment, les agrupacions locals han definit "l'esquelet ideològic" de la candidatura i es preveu que, en les properes setmanes, es defineixi el candidat, la llista i el programa electoral.

Els partits han destacat que la candidatura és possible gràcies a l'empenta d'una comissió de l'ANC i el CDR local, que ha estat la responsable de posar d'acord les formacions.

Totes quatre formacions han acceptat uns "requisits previs" que també hauran d'acceptar els candidats de la llista. Les condicions que han posat l'Assemblea i el CDR són que el proper govern del poble treballi "per aconseguir la República"; exigeixi "la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió"; doni "suport actiu i fidel al mandat de l'1-O" o "faci costat" a les entitats sobiranistes i al Parlament i la Generalitat, entre d'altres.

"Ensenyar el camí" a altres municipis

La candidatura espera que aquest cas pugui "ensenyar el camí" a altres municipis per treballar per la unitat. L'actual alcalde, el cupaire Eudald Calvo, ha defensat que calia "materialitzar" en forma de candidatura unitària el que molta gent reclama al carrer.

Des d'ERC, el portaveu al municipi, Pere Mora, ha dit que, si bé l'estratègia del partit és presentar-se per separat, una llista conjunta pot ajudar a "maximitzar" els vots independentistes.

 

 

Per la seva banda, el regidor d'ICV Àngel Puig explica que l'acord per aquesta llista unitària es posarà sobre la taula dels comuns quan sigui el moment i recorda que, a les anteriors municipals, es va presentar de la mà del moviment ecosocialista Compromís per la Independència.

El quart soci de la coalició, el PDeCAT, no ha assistit a la presentació de l'acord, però la resta de grups han assegurat que el seu compromís amb la llista unitària és total.

CUP, ICV i ERC ja governen plegats a l'Ajuntament d'Argentona, on el PDeCAT no té representació.

ARXIVAT A:
Procés catalàCUPPDeCATERCEn comúCDRANC
Anar al contingut