Activitat normal a l'aeroport del Prat
Activitat normal a l'aeroport del Prat
Barcelona

Sense incidències al Prat en la primera jornada de vaga dels pilots de Vueling

La companyia ha anul·lat 246 vols avui i demà, però destaca que la majoria dels clients no resultaran afectats gràcies als serveis mínims

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres es fa la primera de les quatre jornades de vaga convocades a Vueling pel sindicat de pilots Sepla per la falta d'acord en les negociacions del conveni. Tot i l'aturada, als mostradors de facturació hi ha l'activitat normal d'un dia feiner d'abril. Hi ha molta fluïdesa per fer els tràmits.

En total són 246 els vols cancel·lats de la companyia entre aquest dimecres i demà. Més de la meitat, 150 -76 avui i 74 aquest dijous-, pertanyen a Barcelona. Malgrat tot, segons la direcció de l'aerolínia, prop d'un 90% dels passatgers no resultaran afectats per la convocatòria. Molts ja han canviat el bitllet. Han optat per volar aquest dimarts o ho faran en vols que es cobreixen amb els serveis mínims.

Els serveis mínims dictats per Foment garanteixen el 100% dels vols a les illes Balears i a les Canàries, i entre el 30 i el 50% de les rutes interiors i internacionals. De moment, es manté també la vaga per a aquest dijous i per als dies 3 i 4 de maig.

 

 

El conflicte entre els pilots i la direcció

Vueling té 1.100 pilots. Reclamen millores salarials a partir d'un 30% per equiparar-se, diuen, a altres companyies low-cost. També volen una millor promoció de les bases a l'Estat. Ho explica Juan Manuel Redondo, cap de la secció sindical de l'aerolínia:

"Resulta que no tinc unes bones condicions econòmiques. Vinc aquí, estic perdent diners i, a més, si em vull promocionar haig d'anar a l'estranger. Vueling es converteix en una companyia poc atractiva."

És la primera vaga dels pilots de Vueling durant els 14 anys d'existència de la companyia, que té un 37% de quota de mercat al Prat.

Des de la direcció s'ha anunciat que la companyia negociarà millores en les condicions dels pilots. Ho ha confirmat la directora de Comunicació de Vueling, Ana Fernández:

"Hem d'asseure'ns (···) En les qüestions que creiem que són importants per al col·lectiu, com els temes econòmics o de programació, estem treballant amb ells i oferint millores"

Vueling ha posat a disposició dels afectats el telèfon 931 224 295. I a la seva web es pot consultar una llista dels vols afectats, tot i que aquests dies ja s'ha anat posant en contacte amb els seus clients de manera individual.

ARXIVAT A:
Mobilitat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut