Gràfic del sisme i el posterior tsunami
Gràfic del sisme i el posterior tsunami
Hawaii

Cancel·lada l'alerta pel tsunami a Hawaii

Les primeres onades a tocar l'arxipèlag nord-americà s'esperaven de dos metres d'altura, però han estat inferiors i no han superat les rebudes el març del 2011, després del terratrèmol del Japó

RedaccióActualitzat
El tsunami generat pel terratrèmol de 7,7 graus de l'escala de Richter que s'ha registrat a la costa nord-occidental del Canadà ha arribat a Hawaii amb onades menors del previst, pel que s'ha cancel·lat l'alerta segons el Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic (PTWC).

Les primeres onades a tocar l'arxipèlag nord-americà s'esperaven de dos metres d'altura, però han estat inferiors i no han superat les rebudes el març del 2011 després del terratrèmol del Japó, ha dit el portaveu del PTWC, Gerard Fryer, a la televisió local. Els experts esperen aixecar en les properes hores l'alerta d'evacuació i mantenir-la en un avís després de mesurar repetidament onades per sota dels dos metres que s'esperaven.

Els serveis d'emergència s'han desplegat aquesta nit a l'arxipèlag hawaià i les sirenes d'alarma van començar a sonar a la costa per demanar als residents de zones properes al mar que es refugiessin en zones altes.

També es van habilitar centres comunitaris i col·legis perquè les persones properes al litoral poguessin esperar que passés l'alerta d'evacuació.
Anar al contingut