Campuzano apel·la a la solidaritat dels demòcrates espanyols davant les actuacions de la Fiscalia

Campuzano apel·la a la solidaritat dels demòcrates espanyols davant les actuacions de la Fiscalia

Campuzano apel·la a la solidaritat dels demòcrates espanyols davant les actuacions de la Fiscalia

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, aquest diumenge 17 de setembre de 2017 davant la seu del partit a Barcelona. (Horitzontal)

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, aquest diumenge 17 de setembre de 2017 davant la seu del partit a Barcelona. (Horitzontal)

ACN Barcelona.-El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha reclamat la solidaritat de tots els demòcrates de l'Estat en defensa de la democràcia a Catalunya i a Espanya. "La causa de la llibertat a Catalunya avui torna a ser la causa de la democràcia a l'estat espanyol. Les decisions de la Fiscalia contra la societat catalana són una sistemàtica vulneració dels drets fonamentals", ha lamentat Campuzano. L'independentista ha assegurat que el proper 1-O "caldrà anar a votar" en defensa de la democràcia. D'altra banda, el líder del PDeCAT a Madrid ha criticat que un estat "incapaç de combatre la pirateria digital" pugui tancar pàgines web, en relació al bloqueig del portal del referèndum. Per això, ha afirmat que Espanya "està més a prop" de Turquia que del Regne Unit.

Carles Campuzano ha agraït "el conjunt ampli" de ciutadans de Madrid que aquest diumenge participen d'un acte en suport de "la llibertat de Catalunya". "Ja no és una batalla entre els que defensem el dret a l'autodeterminació, sinó d'aquells que defensem que en una societat democràtica la llibertat de pensament, de reunió, expressió i el poder votar són fonamentals per la convivència", ha dit. En una breu declaracions als mitjans, Campuzano ha subratllat que el de Madrid és un acte que "s'ha fet important" per la decisió del jutge "de prohibir-lo". Un fet que, segons el parer del polític, l'ha convertit en un esdeveniment "en defensa de la democràcia".El Teatro del Barrio de Madrid acull aquest diumenge l'acte "A Madrid per la llibertat d'expressió, la democràcia i el dret a decidir" organitzat per diversos col·lectius englobats sota el nom de 'Madrilenys pel Dret a Decidir" que donen suport al referèndum de l'1-O. L'acte s'havia de celebrar inicialment al Matadero de Madrid, un espai de titularitat municipal, però una querella del grup municipal del PPC va portar a que el magistrat del Tribunal Contenciós-Administratiu 3 de Madrid, José Yusti -signant del manifest Libres e Iguales- ordenés la seva suspensió adduint que és un acte de suport a "una consulta que ha estat suspesa" pel TC perquè atempta "clarament contra el que disposa la Constitució Espanyola". Una fet que va portar l'Ajuntament de Madrid a presentar un recurs i els signants a denunciar públicament la "deriva autoritària" del PP i convocar-lo finalment al Teatro del Barrio de Lavapiés, de titularitat privada i amb capacitat per a 400 persones. "Requisar material vulnera la llibertat de pensament"Paral·lelament, preguntat pels periodistes sobre el fet que la Guàrdia Urbana hagi requisat aquest dissabte material de la campanya de l'1-O d'una paradeta del PDeCAT al Mercat de Sant Antoni a Barcelona, Campuzano ha dit que són les expressions de "l'actitud" que estan denunciant. "En ple segle XXI requisar material vulnera els drets de llibertat de pensament i d'expressió", ha condemnat. El líder del PDeCAT a Madrid ha conclòs que en una societat oberta, democràtica i lliure és "inimaginable" que la policia requisi "aquest tipus de material".