Carles Campuzano durant la seva intervenció (ACN)
Carles Campuzano durant la seva intervenció (ACN)
Madrid

Campuzano: "Des de la discrepància, votarem a favor de la moció per fer fora Rajoy"

"Hem de mirar el futur i tots ens hem de donar una oportunitat", ha afirmat el portaveu del PDeCAT al Congrés

RedaccióActualitzat

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha anunciat que la seva formació donarà suport a la moció de censura del PSOE contra Rajoy:

"Des de la discrepància, votarem a favor de la moció de censura per fer fora Mariano Rajoy i posar fi a aquesta etapa del govern del Partit Popular"

Ha estat després d'escoltar la rèplica de Sánchez a la seva primera intervenció, quan Campuzano ha confirmat el vot afirmatiu a la moció de censura. El portaveu del PDeCAT ha assegurat que tot plegat constata que no es pot governar "contra" Catalunya, perquè qui ho fa acaba perdent la confiança.

"Hem de mirar el futur i tots ens hem de donar una oportunitat", ha dit Campuzano, que ha remarcat que a Catalunya "no hi ha fractura social. Hi ha una societat que té un repte democràtic i el vol abordar políticament."

Tot i el suport a la moció socialista, el diputat català ha reconegut que són "escèptics" amb el líder socialista pel suport de la seva formació a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució:

"Som escèptics, recelem, hem viscut el que hem viscut. A Catalunya hi ha molt dolor i indignació. Hi ha molts ciutadans que els costarà entendre el nostre vot"

 

 

Carles Campuzano s'ha referit al qualificatiu de "racista" que Sánchez va dedicar a Quim Torra com un dels elements de desconfiança:

"D'entrada, de confiança, no en tenim gaire. Però diuen no ser el mateix que el PP i avui ha fet algunes afirmacions que valorem i no ens poden passar per alt"

En la seva intervenció al debat, Campuzano ha carregat contra el president espanyol:

El president Rajoy ha optat pel xoc de trens amb Catalunya, per la violència policial, la repressió, les querelles penals, penes de presó demencials i ciutadans que han hagut de buscar refugi a Europa, i que Europa ens dona la raó. S'han vulnerat drets i llibertats, i el responsable és el senyo Rajoy"

Campuzano ha lamentat que Rajoy no estigui present a la sessió d'aquesta tarda i ha fet aquesta reflexió:

"Totes les idees, en democràcia, són legítimes. Una democràcia sòlida és aquella capaç d'entendre que han de resoldre les demandes que arriben des del carrer"

 

 

Pedro Sánchez: "Pactem, dialoguem, tanquem fractures"

Al torn de rèplica, Pedro Sánchez s'ha mostrat conciliador. Ha defensat el diàleg i el pacte per trobar una sortida a la crisi catalana:

"Parlem, dialoguem, i intentem trobar un pacte entre tots. A vostès, els demano responsabilitat per tancar les fractures que existeixen ara mateix a la societat catalana, i aquí ens hi trobarà"

Sánchez ha dit que espera que aquesta "no sigui l'última oportunitat per reconstruir els ponts dins la societat catalana i amb la resta d'Espanya", i ha subratllat que "el PSOE és l'únic partit que s'ha arremangat per trobar una sortida a la crisi a Catalunya".

"Sempre he defensat amb molta polèmica que Espanya és una nació, però que també hi ha territoris que se senten com a tal. El problema és vincular la identitat amb la nació"

"Hi ha camins que hem d'explorar per garantir el projecte comú entre la societat catalana i espanyola, i aquí ens hi trobaran"

També s'ha mostrat obert a restituir lleis tombades pel TC que afecten matèries socials.

Després d'aquestes paraules ha estat quan, en la rèplica posterior, Carles Campuzano ha confirmat que el PDeCAT votaria a favor de la moció, "des de la discrepància".

 

 

ARXIVAT A:
Moció de censura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut