Imatge d'arxiu de Francisco Camps, arribant al Palau de Justícia on l'han absolt. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Francisco Camps, arribant al Palau de Justícia (Fotoo: EFE)
València

Camps i Costa, absolts després de tres anys d'investigació i en un procés amb dos culpables

L'absolució de Francisco Camps i Ricardo Costa pel cas dels vestits de la "trama Gürtel" ha posat el punt final a gairebé tres anys d'investigació. En aquest període, Camps ha hagut de deixar la presidència valenciana i s'ha desinflat la seva posició de poder com un dels "barons" del PP, avalat per les majories incontestables a les urnes. Camps ha sortit exculpat d'un judici al qual va arribar quan es va negar a admetre's culpable i pagar una multa per evitar asseure's al banc dels acusats, cosa que sí que van fer dos dels imputats.

RedaccióActualitzat
Francisco Camps ja va fer una demostració de força a les eleccions del maig de 2011, quan va revalidar la majoria absoluta sense que les urnes notessin l'efecte del "cas Gürtel".

El 20 de juliol, però, va dimitir després que l'instructor de la causa va decidir obrir judici oral contra ell. Tot apuntava que Camps, Costa, Rafael Betoret i Víctor Campos es voldrien estalviar el judici, acceptarien la culpabilitat de suborn i pagarien una multa per no asseure's al banc dels acusats. A última hora, però, ni Camps ni Costa ho van fer. No volien ser cap obstacle perquè Mariano Rajoy guanyés les eleccions generals, però tampoc es van resignar a declarar-se culpables.

"Ofereixo el meu sacrifici a Espanya", va afirmar Camps, que en tot moment ha defensat que és innocent. Des del 10 de març del 2009, quan va dir "és clar que em pago els vestits", fins quan, amb el judici en perspectiva, va denunciar que era víctima d'"infàmies i mentides pel sol fet de no poder guanyar-nos mai a les urnes".

Ricardo Costa, per la seva part, va arribar al judici només com a diputat, després d'haver estat suspès de militància durant deu mesos per negar-se a deixar el càrrec de secretari general del PP valencià, en contra de les ordres de Génova.

Tot i el veredicte absolutori, aquest no és el final del "cas Gürtel" al País Valencià. Queda pendent la causa per presumpte finançament irregular del partit, presumpte delicte electoral als comicis del 2007 i falsedat mercantil en els del 2008. En aquesta causa són objecte d'investigació Ricardo Costa, l'exvicepresident primer del Consell Vicente Rambla i l'expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez, entre altres persones.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut