L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps amb l'alcaldessa de València, Rita Barberà (Foto: Reuters)
L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps amb l'alcaldessa de València, Rita Barberà (Foto: Reuters)
València

Camps és confirmat com a candidat del PP tot i estar imputat

El PP ha designat Francisco Camps candidat a la Generalitat Valenciana a les eleccions del mes de maig. El PP, doncs, fa confiança a Camps malgrat la seva imputació en el "cas Gürtel". Els populars també han nomenat la resta de candidats territorials que els faltaven.

Actualitzat
Camps s'ha sortit amb la seva. La direcció del Partit Popular ha confirmat, finalment, que serà ell el candidat del PP a les eleccions al Parlament valencià del 22 de maig. Génova l'ha ratificat oficialment aquest dijous en la mateixa reunió del Comitè Electoral Nacional del PP en què ha aprovat les candidatures dels altres presidents autonòmics i regionals que encara no s'havien designat.

El president valencià fa setmanes que està desitjant aquesta confirmació oficial, ja que el focus mediàtic està posat en la seva candidatura per la seva implicació en l'anomenat "cas Gürtel" pels vestits presumptament regalats.

Fonts de la direcció estatal del PP han assegurat que el partit confia en la innocència de Francisco Camps i que "tot sortirà bé", en referència al procés judicial que podria fer que s'assegués al banc dels acusats aquesta tardor.

L'oposició carrega contra Rajoy

L'oposició ha criticat la decisió de Génova i ha recordat que Francisco Camps està imputat per suborn. El secretari general dels socialistes valencians, Jorge Alarte, ha assegurat, en referència a la ratificació de Francisco Camps com a candidat popular a la Generalitat Valenciana, que el president del PP, Mariano Rajoy, "abans consentia i callava, i ara confirma que és el responsable polític de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana i a Espanya". "No només consenteix, sinó que confirma i designa Camps", ha remarcat.
Anar al contingut