Barcelona

Campanya per evitar el frau al metro: un 3,5% dels usuaris no paguen el bitllet

Actualitzat

Un 3,5% és el percentatge de viatgers que cada dia agafen el metro a l'àrea metropolitana de Barcelona i no paguen. Això vol dir unes 45.500 persones al dia i suposa gairebé deu milions d'euros (9,6) que es deixen d'ingressar anualment.

El nombre de persones que no valida el bitllet és lleugerament inferior al de fa uns anys, i és similar al d'altres grans ciutats. En qualsevol cas, Transports Metropolitans ha posat en marxa ara una campanya per conscienciar de la falta de civisme. Així que aquesta setmanas'incrementen els controls de bitllets a la xarxa de metro com a mesura de dissuasió del frau. 

Diversos equips d'intervenció recorren estacions, enllaços i trens per verificar que els viatgers hagin validat correctament el títol de transport. L'objectiu és detectar els usuaris que no porten bitllet o no en són titulars. I, si és el cas, se'ls posa una multa de 50 euros

 

Campanya aleatòria a tota la xarxa

Aquesta campanya de controls es farà aquesta setmana de manera aleatòria a tota la xarxa. Fa anys, el frau consistia a saltar els torns del metro i, per això, es van començar a canviar els accessos per aquestes portes, que ara ja són al 75% de les estacions.

Però la gent que no paga ha trobat altres maneres de colar-se, segons ha expicat Ricardo Ortega, responsable Unitat de Seguretat i Protecció Civil Metro de Barcelona:

"S'enganxen al darrere del client que sí que ha validat el bitllet, i causa un conflicte amb el client, que sí que és cívic, i, de tant en tant, confrontació. (...) El frau no és només un problema per a l'empresa que dona servei, sinó que també és una pèrdua de seguretat per a la gent que sí que paga i per a la resta de la societat."

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut