Els dos ossets que la primavera passada es van deixar veure a la Vall d'Aran (Oriol Alamany/Depana)
Els dos ossets que la primavera passada es van deixar veure a la Vall d'Aran (Oriol Alamany/Depana)
Beret

Campanya a les xarxes per trobar nom a dos ossets a la Vall d'Aran

La campanya per elegir-los un nom durarà fins al 20 de març, coincidint amb la temporada que tornaran a estar actius després de la hibernació

RedaccióActualitzat

L'entitat ecologista Depana, en col·laboració amb les administracions que intervenen en la conservació de l'os bru, ha engegat una campanya a les xarxes socials per trobar nom a dos ossets que la primavera passada es van deixar veure a la Vall d'Aran. La campanya per elegir-los un nom durarà fins al 20 de març, coincidint amb la temporada que tornaran a estar actius després de la hibernació.

Tothom qui ho vulgui pot votar a través d'internet i escollir entre els quatre noms que es proposen per a cada un dels dos cadells, tots noms referents de la vall. En un dels casos se sap que és un mascle i es pot escollir entre els noms: Tuc (accident geogràfic del cim), Beròi (paisatge bell), Hèr (significa ferro ja que a la zona on els vam localitzar hi ha mines antigues) i Poi (lloc proper a on van ser trobats aquest any). Pel que fa a l'altre cadell, han proposat noms més neutres ja que no han pogut determinar-ne el gènere: Aran (el lloc on van néixer), Berèt (on van ser trobats), Liat (lloc proper a on van ser trobats) i Pèdescauç (peu descalç, referent a la petjada de l'os).

 

 

Durant la tardor ha culminat el treball genètic d'identificació de les mostres recollides i ja se sap que la mare és l'ossa Bamboo i el pare és Pyros o Moonboots. També se sap que un dels ossets és mascle, mentre que de l'altre no se n'ha pogut determinar el gènere.

Anar al contingut