Sant Sebastià

"Camino", la vida d'una nena d'una família de l'Opus Dei, aixeca polèmica a Sant Sebastià

El director madrileny Javier Fesser fa un canvi radical de gènere i abandona la comèdia per explicar una història inspirada en la vida d'una nena d'una família de l'Opus Dei. Un tema que ja ha aixecat certa polèmica. Aquesta ha estat una de les tres pel·lícules presentades avui al Festival de Sant Sebastià. Tres pel·lícules que coincideixen a descriure conflictes familiars. Si a "Camino" es parla d'una família de l'Opus Dei, la canadenca "Maman est chez le coiffeur" tracta dels efectes d'una separació i "La boda de Raquel" deixa al descobert problemes familiars que sorgeixen arran d'un casament.

Actualitzat

Inspirada en un fet real, "Camino" és una aventura emocional en torn d'una nena d'onze anys que s'enfronta simultàniament a dos esdeveniments completament nous per a ella: enamorar-se i morir. "Camino" és, sobretot, la mostra d'una voluntat de superació esperonada pel desig de viure, estimar i sentir-se feliç.

El seu director, Javier Fesser, ha realitzat els llargmetratges "El milagro de P. Tinto" (1998) i "La gran aventura de Mortadelo y Filemón" (2003). És autor també de diversos curtmetratges premiats internacionalment, com "El secleto de la tlompeta" (1995), "Aquel ritmillo" (1995), "La sorpresa" (2001) i "Binta y la gran idea" (2004), pel qual va ser nominat a l'Oscar al millor curtmetratge.

Anar al contingut