Cameron vol reforçar els llaços amb Karzai. (Foto: ACN)
Cameron vol reforçar els llaços amb Karzai. (Foto: ACN)
Londres

Cameron vol reforçar la relació amb l'Afganistan, després de reunir-se amb Karzai

El primer ministre britànic, David Cameron, ha rebut el president afganès, Hamid Karzai, a la seva residència oficial al sud-est d'Anglaterra. L'objectiu de la trobada era tractar la relació bilateral entre el Regne Unit i l'Afganistan. Cameron ja ha anunciat que té la intenció d'estretir els lligams entre els dos països. Els dos líders han qualificat la trobada d'"exitosa visita". Karzai és el primer mandatari estranger que visita el primer ministre britànic, des que el líder "tory" s'ha instal·lat al 10 de Downing Street, dimarts passat. El president afganès ha viatjat des de Washington, on s'ha reunit amb Barack Obama. El president dels Estats Units ha estat molt crític amb el govern de Kabul per la seva passivitat davant la corrupció que pateix el país i que moltes veus consideren un impediment per combatre els talibans.

Actualitzat
Les relacions entre Kabul i Londres han centrat la reunió entre Karzai i Cameron. L'Afganistan també va ser un dels temes principals en la reunió de divendres passat entre el nou ministre d'Assumptes Exteriors, William Hague, i la seva homòloga nord-americana, Hillary Clinton. El Regne Unit és el segon contribuent a la força de l'OTAN a l'Afganistan, on té 9.500 soldats desplegats, principalment a la província de Helmand i al sud del país.

Precisament el govern laborista, derrocat en les últimes eleccions, va ser criticat pel fracàs a l'hora de combatre als talibans a Helmand. El representant d'Exteriors britànic ja ha anunciat que les seves prioritats immediates són controlar l'Afganistan i detenir "la proliferació nuclear a l'Iran".

Un total de 205 militars britànics han mort a l'Afganistan des del 2001. És la xifra de baixes més alta en un sol conflicte des de la guerra de les Malvines el 1982.

Anar al contingut