El primer ministre britànic, David Cameron.
El primer ministre britànic, David Cameron. (Foto: Reuters)
Londres

Cameron presenta avui l'avantprojecte de llei per garantir el referèndum sobre la continuïtat del Regne Unit a la UE

El partit conservador britànic presentarà un avantprojecte de llei per garantir l'organització d'un referèndum el 2017 sobre la continuïtat del Regne Unit a la Unió Europea. La proposta arriba en plena polèmica antieuropeista, amb un primer ministre intentant contenir la rebel·lió d'euroescèptics entre les seves files.

RedaccióActualitzat
El partit conservador britànic presentarà un avantprojecte de llei per garantir l'organització d'un referèndum el 2017 sobre la continuïtat del Regne Unit a la Unió Europea. La proposta arriba en plena polèmica antieuropeísta, amb un primer ministre, David Cameron, intentant contenir la rebel·lió d'euroescèptics entre les seves files.

Diversos diputats conservadors van preparar una moció perquè es votés a la Cambra dels Comuns la falta de legislació pel referèndum en el programa que el govern va publicar el passat dia 8 per al proper curs parlamentari. Davant l'amenaça de la votació a la cambra, que hauria evidenciat fissures en la formació sobre Europa, els líders del partit conservador han decidit publicar l'avantprojecte de llei per garantir que la formació, si guanya les eleccions del 2015, convoqui el referèndum sobre la UE.

La decisió del líder conservador ha estat divulgada als periodistes britànics que segueixen la visita del "premier" als Estats Units. Segons el diari "The Independent", el contingut el donarà a conèixer el ministre d'Exteriors, William Hague.

El primer ministre va prometre el passat mes de gener una reforma del bloc europeu i, un cop reformat, la convocatòria d'un plebiscit perquè els britànics decideixin a les urnes si volen continuar en una UE reformada o sortir-ne definitivament, sempre que els "tories" guanyin les eleccions generals el 2015. No obstant, la poderosa ala euroescèptica del partit no va quedar satisfeta i reclamava que aquesta promesa quedés plasmada en el seu projecte de llei.
Anar al contingut