Cameron parla amb dos militars a la base d'Akroiti.
Cameron parla amb dos militars a la base d'Akroiti.
Xipre

Cameron fa una visita sorpresa a la base aèria dels soldats que combaten Estat Islàmic

En els últims dies, els avions de la RAF han atacat diversos posicions d'Estat Islàmic, després que el Parlament britànic donés la setmana passada el vistiplau als bombardejos

RedaccióActualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, ha visitat per sorpresa aquest dijous al vespre la base de Xipre des d'on els avions de la Royal Air Force (RAF) s'enlairen per atacar posicions d'Estat Islàmic a l'Iraq. En arribar a la base d'Akroiti, Cameron ha anunciat el desplegament de dos avions més Tornado GR4 per a les operacions a l'Iraq, de manera que el nombre d'avions utilitzat en els bombardejos contra posicions jihadistes s'eleva a vuit.

En els últims dies, els avions de la RAF han atacat diversos posicions d'Estat Islàmic, després que el Parlament britànic donés el vistiplau als bombardejos la setmana passada. Sis avions Tornado britànics eren a la base de Xipre des del mes d'agost, però fins divendres passat només participaven en operacions de reconeixement.

"Volia venir aquí per agrair a les nostres forces el treball vital que estan fent per a derrotar aquests cruels terroristes de l'Estat Islàmic que amenacen la seguretat, no només de l'Iraq, Síria i la regió, sinó també del Regne Unit", ha declarat Cameron a la seva arribada a la base. "És una oportunitat d'escoltar directament sobre les operacions, els desafiaments que afronten i el suport que necessiten", ha afegit.

Anar al contingut