Londres

Cameron es mostra satisfet per la unió de les "quatre nacions"

RedaccióActualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, ha expressat la seva satisfacció pel resultat del referèndum, que, segons ha dit, "ha mantingut el nostre país de 4 nacions junt". En una declaració davant el número 10 de Downing Street, Cameron ha anunciat que negociarà amb totes les nacions una devolució de competències més gran. No solament amb Escòcia, sinó també amb Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord: "Aquesta és una gran oportunitat de canviar la manera de governar el Regne Unit".

Cameron s'ha felicitat per haver donat a Escòcia l'oportunitat d'expressar-se i d'haver tancat el debat per, almenys, una generació.

Referint-se al referèndum, ha dit, en el que es podria entendre com un missatge per a altres dirigents polítics que afronten problemes semblants:

"Podia haver-lo bloquejat, podia haver-lo ajornat, però, com en tants altres temes, crec que el més correcte és afrontar les grans decisions".

I ha acabat:

"Sóc un demòcrata i la decisió adequada era donar als escocesos l'oportunitat de decidir"

També s'ha adreçat als escocesos escèptics davant les promeses del govern de Londres i els ha reiterat que compliran tot el que han promès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut