El primer ministre britànic, David Cameron, i la titular d'Interior, Theresa May
El primer ministre britànic, David Cameron, i la titular d'Interior, Theresa May (Reuters)
Londres

Cameron anuncia que dimecres deixarà el govern i cedirà el càrrec a Theresa May

El Partit Conservador proclama formalment com a líder May, que es convertirà en primera ministra dimecres

RedaccióActualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, ha informat que aquest dimecres mateix deixarà el seu càrrec i el cedirà a la titular d'Interior, Theresa May. En una declaració davant la seva residència del número deu de Downing Street, Cameron ha anunciat que dimecres presidirà la seva última sessió de control com a primer ministre al Parlament abans d'anar al palau de Buckingham per presentar la seva dimissió davant la reina Elisabet II. La mateixa tarda de dimecres, Theresa May es convertirà en primera ministra.

Segons el calendari que ha explicat el mateix Cameron, aquest dimarts hi haurà l'habitual reunió del seu gabinet de ministres, que serà excepcional perquè serà l'última. Cameron diu que dóna tot el seu suport a la seva successora, Theresa May.

El Partit Conservador proclama formalment May com a líder

Precisament, Theresa May ja ha estat proclamada formalment com a líder del Partit Conservador en substitució a Cameron aquest dilluns mateix. L'ha proclamat el president del comitè 1922 del grup conservador. La ministra de l'Interior, de 59 anys, ha rebut el suport de 199 dels 330 diputats conservadors en la segona ronda del procés intern de la formació i no necessitarà sotmetre's a una votació entre els afiliats conservadors, com estava previst, després de la renúncia de la rival de May en la cursa conservadora, Andrea Leadsom.

May diu que farà del brexit un "èxit" per al Regne Unit

En roda de premsa davant les portes del Parlament britànic i amb el suport de desenes de diputats conservadors, May ha afirmat que el seu objetiu és fer del brexit un "èxit" per al Regne Unit. La que serà primera ministra d'aquí a dos dies ha destacat que el país afronta "temps d'incertesa política i econòmica", però ha reiterat que treballarà per aconseguir el "millor acord" amb Brussel·les perquè el Regne Unit abandoni la UE.

La secretària d'Estat d'Energia s'ha retirat després de la polèmica generada arran d'una referència poc afortunada a Theresa May, que no pot tenir fills. Leadsom assegurava que es podia fer millor de primera ministra sent mare, com ella. Aquest dilluns, Leadsom ha dit que no tenia prou suport per liderar el Partit Conservador i, en una carta que ha llegit en públic, ha desitjat sort a la seva rival fins ara.

ARXIVAT A:
Theresa MayRegne Unit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut