Cameron encaixant la mà al primer ministre portuguès després de la trobada (Reuters)
Cameron encaixant la mà al primer ministre portuguès després de la trobada (Reuters)
Lisboa

Cameron anuncia que acollirà "milers" de refugiats sirians més

El primer ministre britànic afirma que actuarà davant "el major repte" que afronta Europa i que "el Regne Unit té una responsabilitat moral d'ajudar els refugiats"

Actualitzat

Cameron suavitza la seva postura després de la fotografia del nen sirià ofegat. El primer ministre britànic ha anunciat que el Regne Unit acollirà "milers" de refugiats més, sobretot procedents de Síria, i farà més esforços per afrontar l'actual crisi migratòria.

"Farem més" per afrontar la crisi de refugiats, ha anunciat Cameron després de reunir-se amb el primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho. La trobada entre els dos mandataris havia de ser perquè el mandatari britànic li presentés les seves propostes per reformar la Unió Europea, però davant la pressió exercida pels britànics s'ha vist obligat a modificar el seu discurs.

Cameron s'ha llevat aquest divendres amb la portada de "The Independent" en què ciutadans anònims britànics l'interpel·laven directament amb cartells on es podia llegir "Refugees welcome". La iniciativa llançada pel rotatiu ha rebut la resposta de 150.000 persones que s'hi han adherit firmant la petició perquè el seu govern ofereixi ajuda als que busquen asil.

Cameron ha respost afirmant que el seu país actuarà amb cap i també amb cor per fer front al que ha definit com "el major repte" que afronta Europa i que "el Regne Unit té una responsabilitat moral d'ajudar els refugiats".

Reunió amb Rajoy en ple debat

Després d'això, aquesta tarda, Cameron es trobarà a Madrid amb el president espanyol, Mariano Rajoy. Cal recordar que Espanya s'ha mostrat alineat entre els països reticents a l'acollida de persones "sense papers". En el cas dels immigrants al·legava que es propiciaria un efecte "crida" i havia respost que només estava disposada a acceptar un terç dels refugiats que li proposava Europa. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va arribar a comparar els programes de reubicació de refugiats amb "goteres que inunden diverses habitacions".

L'anunci de Cameron ha arribat poques hores després que l'ACNUR, l'Agència de l'ONU pels Refugiats, ha demanat als socis de la Unió Europea que posin mitjans per acollir-ne, com a mínim, uns 200.000. Es tracta d'una xifra superior als 160.000 proposats el dia previ per França i Alemanya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut