Càmeres sobre les balenes de l'Antàrtida revelen els seus hàbits d'alimentació

Científics australians i americans filmen el comportament alimentari de les balenes sota l'aigua

RedaccióActualitzat

Científics d'Austràlia i els Estats Units han col·locat càmeres sobre l'esquena de les balenes amb gep i rorquals d'aleta blanca de l'Antàrtida, a l'estret de Gerlache, amb l'objectiu de documentar els seus hàbits d'alimentació.

El material ha estat filmat durant un viatge d'investigació entre febrer i març del 2017 i que ara ha compartit la Divisió Antàrtica Australiana (AAD).

El doctor Mike Doble ha explicat que les càmeres detecten on i com els mamífers busquen aliment durant els mesos d'estiu: "Mostren els mètodes d'alimentació utilitzats per les balenes en aquesta zona de l'Antàrtida".

Els nostres cetacis, quan i on es veuen més

Les càmeres porten uns sensors de moviment dimensionals que registren el moviment de la balena, així com el temps i la profunditat de cada immersió, i permet als científics reconstruir el comportament d'alimentació de les balenes sota l'aigua amb gran detall.

La doctora Friedlander ha explicat que "els mètodes d'investigació no letals ens permeten determinar com l'abundància de krill afecta l'èxit d'alimentació de les balenes i com qualsevol canvi en la població de krill a causa del canvi climàtic, la pesca comercial o l'acidificació de l'oceà pot afectar els mamífers en el futur".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut