Cambrils homenatja les víctimes abans de la gran manifestació #NoTincPor

A Lleida, una marxa convocada per la comunitat musulmana ha condemnat el terrorisme

RedaccióActualitzat

Cambrils, Lleida, Tortosa, Mollerussa... El clam contra el terrorisme i d'homenatge a les víctimes dels atemptats dels 17 d'agost recorre el país abans de la gran manifestació de Barcelona.

Aquest divendres al vespre Cambrils ha fet una marxa emotiva en record de les víctimes amb el lema "Tots som Cambrils". 16.000 persones, segons la pòlicia local, han assistit a l'acte.

 


 

 

La manifestació ha sortit a les vuit del vespre del passeig de les Palmeres, fins al club nàutic, el lloc on la matinada de divendres passat hi va haver l'atac que va provocar la mort d'una dona.

 

Entre les autoritats hi havia la presidenta del Parlament, el vicepresident Junqueras, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i alcaldes de nombroses localitats com la de la ciutat de Barcelona, Ada Colau. També hi havia el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

A l'inici de la marxa, el vicepresident del govern ha destacat la importància d'assistir a les concentracions, d'avui a Cambrils i demà a Barcelona. L'alcadessa Camí Mendoza ha reiterat que els atacs terroristes no canviaran el tarannà del seu poble.

Monument al Passeig Marítim

Aquest mateix divendres, el consistori ha aprovat per unanimitat la instal·lació d'un monument simbòlic al passeig marítim, on es van produir els atacs.

En el ple extraordinari també s'ha aprovat una moció de rebuig als atemptats de dijous passat. 

La manifestació volia demostrar que la societat catalana i els governs locals estan "fermament compromesos amb la defensa de la convivència, la pluralitat i la democràcia" i també que "cap acte de terror torçarà aquest compromís amb la pau i la llibertat".

 

La comunitat musulmana torna al carrer

A Lleida, més de 200 persones, convocades per la comunitat musulmana, s'han manifestat contra el terrorisme. Han reclamat treballar junts per impedir la radicalització dels joves. 

La marxa han recorregut el centre de Lleida cridant ben fort "no tenim por", "els musulmans no són terroristes" i "l'islam és pau". Hi han participat persones de totes les edats, amb cartells escrits en català, castellà, anglès i àrab.

També s'ha fet un minut de silenci. La convocatòria ha rebut el suport de l'Ajuntament de Lleida i de diverses entitats de la ciutat.

Dissabte sortirà al carrer la comunitat musulmana de Mollerussa

Tortosa també ha fet una concentració per la pau i en rebuig dels atemptats de Barcelona i Cambrils:

 

Anar al contingut