Cambrils

Cambrils celebra amb normalitat la commemoració del Setge de 1640 tot i la polèmica dels últims dies

La primera tinent d'alcalde, Mercè Dalmau, ha explicat que des que es fan aquestes representacions no hi ha hagut mai cap problema

RedaccióActualitzat

Cambrils ha celebrat aquest diumenge la Commemoració del Setge de 1640, un esdeveniment que es fa des del 1983 i que ha transcorregut amb total normalitat a la plaça del Setge tot i la polèmica que hi ha hagut els últims dies i que va acabar amb una denúncia als Mossos per part de la primera tinent d'alcalde de Cambrils.

Des de l'any 2006, l'Ajuntament de Cambrils organitza un programa cultural destinat a realitzar representacions teatrals a les escoles per explicar aquest fet històric als més menuts. Actualment, set escoles del municipi hi participen.

Aquest any, però, la diputada de Ciutadans Sònia Sierra va denunciar per Twitter aquestes representacions a les escoles adjuntant un vídeo en què els infants representen i reciten tot el que va passar durant el Setge.

Arran d'aquest fet, el grup polític Ciutadans ha instat el govern a condemnar totes aquelles representacions teatrals realitzades durant l'horari escolar que facin "exaltació de la violència".

La primera tinent d'alcalde, Mercè Dalmau, ha explicat:

"Mai hi ha hagut cap problema amb aquestes representacions i crec que enguany hi ha hagut algú a qui li ha interessat que hi hagi un problema."

Sobre el vídeo a l'escola, Mercè Dalmau se n'ha desvinculat i ha recordat que des de l'Ajuntament no controlen els continguts que dóna cada professor ni tenen el dret d'opinar.

Després de les seves declaracions, Mercè Dalmau va rebre nombrosos insults i amenaces a les xarxes socials, motiu pel qual va acabar denunciant cinc tuits ofensius davant dels Mossos d'Esquadra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut