Cambrils, Alcanar, Ripoll i Vic, escenaris connectats amb l'atemptat de la Rambla

Cronologia de les actuacions policials posteriors a l'atropellament massiu de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'atropellament massiu d'aquest dijous a la Rambla de Barcelona va activar immediatament l'operatiu policial preparat per a atemptats terroristes. El conductor de la furgoneta, però, va tenir prou temps i sang freda com per abandonar-la i fugir a peu pel carrer Hospital.

Per intentar trobar-lo, els Mossos van acordonar la Rambla i els voltants mentre els serveis d'emergència atenien les víctimes de l'atropellament. També es van muntar controls als accessos de la ciutat de Barcelona, l'anomenada operació Gàbia, cosa que va comportar importants embussos de trànsit.

En un primer moment hi va haver informacions afirmant que un o més homes armats s'havien fet forts en un restaurant pròxim a la Rambla, però això es va desmentir posteriorment.

Furgoneta a Vic

En ple operatiu, unes dues hores després de l'atemptat els Mossos van localitzar una segona furgoneta a Vic que estaria relacionada amb l'atac. Segons s'ha informat, totes dues furgonetes s'haurien llogat a Santa Perpètua de Mogoda i aquesta segona s'hauria utilitzat prèviament a la comissió de l'atemptat. La policia la va inspeccionar però no hi va trobar explosius ni material perillós.

Cotxe fugit a la Diagonal

Poc després de les set de la tarda, un cotxe es va saltar un control de l'operació Gàbia a la Diagonal de Barcelona, i en la fuga va atropellar una Mossa d'Esquadra. El cotxe el van trobar poca estona després a Sant Just Desvern. A dins hi van trobar morta una persona cosida a ganivetades. De moment no s'ha pogut relacionar aquest estrany incident amb l'atemptat, però la policia no descarta que ho estigui.

Detenció a Ripoll

Documentació trobada després de l'atemptat va relacionar-hi el jove Driss Oukabir, la fotografia del qual es va començar a difondre pels mitjans. Els Mossos el detenien poc després a Ripoll quan, segons el seu propi relat, es dirigia a la comissaria per entregar-se i explicar que el seu germà petit li havia robat la documentació.

Relació amb les explosions d'Alcanar

Després de tot aquest allau de notícies, a última hora de la nit va saltar-ne una altra de sorprenent: els Mossos consideraven que les explosions que hi havia hagut a Alcanar el dia anterior, dimecres, i la mateixa tarda de dijous, estaven relacionades amb l'atemptat de Barcelona. A la casa on va haver-hi les explosions s'haurien estat preparant explosius per perpetrar un atemptat. Precisament a Alcanar els Mossos van detenir la segona persona presumptament relacionada amb l'atemptat.

Cinc presumptes terroristes, abatuts a Cambrils

Però la informació més impactant ha arribat cap a la una de la matinada: un cotxe se saltava un control policial a Cambrils i, després d'atropellar diverses persones, els Mossos han aconseguit aturar-lo. En l'operació han resultat morts els cinc ocupants del vehicle que, segons les primeres informacions, serien terroristes i portarien explosius. Posteriorment s'ha informat que aquests explosius eren simulats, i que la intenció dels cinc ocupants hauria estat entrar al port de Cambrils i fer un atropellament massiu com el de Barcelona.

Més detencions a Ripoll

Aquest divendres al matí hi ha hagut dues detencions més a Ripoll. De moment, no es coneix la identitat d'aquests detinguts. El que sí que ha transcendit és que la policia busca Moussa Oukabir, germà petit del primer detingut a Ripoll, i que se sospita que podria ser el conductor de la furgoneta de l'atropellament massiu a la Rambla.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut