Mark Zuckerberg, aquest dimecres durant la compareixença al Congrés dels Estats Units (Reuters)
Mark Zuckerberg dirigeix Facebook (Reuters)
Washington

Cambridge Analytica va fer servir les dades personals de Zuckerberg a Facebook

Zuckerberg diu al Congrés dels EUA que no canviarà el model de negoci de Facebook, només el perfeccionarà

RedaccióActualitzat

Tots confiaven en Facebook, i aquesta confiança s'ha trencat. Aquest ha estat un dels principals retrets tant a fora com a dins del Congrés dels EUA al seu fundador, Mark Zuckerberg, que aquest dimecres ha tornat a demanar perdó públicament.

Era la segona compareixença consecutiva, després que aquest dimarts anés al Senat dels EUA per respondre les preguntes dels senadors, i que entonés el "mea culpa" per l'escàndol de la filtració i ús il·legal de dades personals de Facebook.

Zuckerberg va tornar a demanar perdó per no haver estat prou despert per adonar-se que s'havien venut a tercers dades privades de 87 milions d'usuaris de Facebook. Segons va declarar al Congrés, entre aquestes dades també hi havia les seves:

Pregunta: "Les seves dades estaven entre les que van ser venudes a terceres parts malicioses? Les seves dades personals?

Zuckerberg: "Si. Hi eren!

 

Notícia relacionada: Zuckerberg diu que auditarà milers d'apps per evitar l'ús fraudulent de dades

Canviar el model de negoci?

La següent pregunta ha estat si canviaria el seu model de negoci per protegir millor la privacitat dels usuaris de Facebook, i aquí Zuckerberg ha estat clar: no el canviarà, només el perfeccionarà.

Pel que fa a l'ús concret de les dades al Regne Unit en l'escàndol de Cambridge Analytica, l'amo de Facebook ha dit que li preocupa molt i que li caldrà fer canvis:

"Hi havia altres investigadors que estaven fent aplicacions semblants, i ens cal entendre si hi ha alguna cosa que no va bé a la Universitat de Cambridge en conjunt que requereixi que actuem més fermament."

 

Notícia relacionada: Zuckerberg compleix la promesa a la seva mare i es gradua a Harvard 12 anys després

L'usuari, responsable de les dades

Zuckerberg ha insistit que el principal responsable de les dades és el mateix usuari, que pot gestionar com es comparteixen.

Però els congressistes, molts d'ells amb perfil a Facebook, li han demanat que el procés sigui molt més senzill i comprensible per a tothom, o no servirà per canviar res.

Que és exactament el que alguns han dit que passarà després d'aquesta compareixença.

ARXIVAT A:
FacebookXarxes socials
Anar al contingut