Barcelona

Camats podria fer tàndem amb Herrera a la direcció d'ICV

La portaveu d'Iniciativa al Parlament ha confirmat al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, que es planteja presentar-se a les eleccions primàries dels ecosocialistes per copresidir la formació.

RedaccióActualitzat
La portaveu d'Iniciativa al Parlament, Dolors Camats, ha confirmat al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, que es planteja presentar-se a les eleccions primàries dels ecosocialistes per copresidir la formació. Previsiblement la candidatura de Camats amb Joan Herrera -ara mateix, secretari general del partit- s'anunciaria al març.



"La direcció hem proposat a l'organització que hi hagi un canvi en la presidència, perquè sigui una copresidència", ha explicat Camats, que ha afegit que la proposta s'ha de sotmetre a una consulta interna. "Si la militància diu que endavant, a partir del 9 del març les primàries escolliran la copresidència, i la nostra idea és que es presentin les dues persones juntes", ha remarcat.

Sobre la possibilitat que ella faci tàndem amb Herrera, ha contestat: "Home, si tot va bé, en podem parlar uns quants, sí, haurem de decidir a veure qui es presenta". La portaveu dels ecosocialistes ha destacat que la doble presidència té "una raó de gènere", pel fet que una estarà ocupada per una dona, "però també de codecidir" i ha recordat que tant els joves d'ICV com els verds alemanys tenen aquesta forma de presidència.

Sobre la nova llei de consultes populars que el Parlament tramitarà aquesta legislatura, la portaveu parlamentària d'Iniciativa demana que això s'impulsi en forma de ponència conjunta de tots els grups, a partir dels treballs parlamentaris que es van deixar a mitges a l'anterior legislatura.



Anar al contingut