Camats i Herrera, als passadissos del Parlament.
Camats i Herrera, als passadissos del Parlament.
Barcelona

Camats critica que Mas obrís la porta a substituir la consulta per unes plebiscitàries i avisa que el referèndum no pot tenir "substituts ni succedanis"

La coordinadora nacional d'ICV-EUiA censura que Mas obrís la porta a substituir la consulta per unes eleccions convertides en plebiscitàries i explica que veuria amb bons ulls negociar les condicions de la consulta sobiranista amb el govern espanyol.

RedaccióActualitzat

La coordinadora nacional d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha explicat que la seva formació veuria amb bons ulls negociar les condicions de la consulta sobiranista amb el govern espanyol i ha avisat el president de la Generalitat, Artur Mas, que el referèndum no pot tenir "substituts ni succedanis". En aquest sentit, Camats ha censurat que Mas obrís la porta a substituir la consulta per unes eleccions convertides en plebiscitàries.

En roda de premsa, la portaveu ecosocialista al Parlament ha indicat que aquest és l'únic retret que té a fer-li sobre la primera part de l'entrevista d'aquest dilluns a TV3 i ha felicitat el president de la Generalitat perquè va evidenciar que ha entès que es pot avançar "només des d'una majoria política àmplia".

En canvi, Camats ha criticat la segona part de l'entrevista a Mas, en què el president de la Generalitat va avalar la reforma laboral i, al seu entendre, va apostar "per un model econòmic caduc i antic que hipoteca la possibilitat de construir i pensar en un país nou". La diputada d'ICV també ha lamentat que Mas "passés de puntetes" pel "cas Palau" i les mesures de regeneració democràtica.

Sobre la intenció de Mas de reunir-se amb Rajoy per negociar la consulta, Camats ha dit que ICV sempre ha estat partidària del diàleg i s'ha mostrat oberta a modificar, si cal, la data i la pregunta. "Una negociació implica moure's", ha subratllat.

Anar al contingut