mas
Artur Mas i Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu al Parlament
Barcelona

Camacho s'avança al govern i negocia amb Montoro la seva pròpia proposta de pacte fiscal

El PP català negocia amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, la seva pròpia proposta d'un pacte fiscal per a Catalunya "més equilibrat, just i solidari", tot i que el condiciona a la recuperació econòmica. Així ho ha assegurat la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en una entrevista a Europa Press.

RedaccióActualitzat
Camacho ha avançat que ja s'ha posat en contacte amb el Ministeri i que després de Setmana Santa començarà a treballar al costat del govern espanyol en un nou model de finançament, anticipant-se així a la Generalitat, que encara no ha plantejat la seva proposta a l'executiu espanyol.

"Establirem unes relacions de col·laboració, de diàleg i negociació per tractar un model de finançament i un model fiscal just i equilibrat per a Catalunya entre el que paga i el que rep, però també que garanteixi la sostenibilitat financera i la cohesió", ha explicat.

Tot i que no ha detallat les condicions de la seva proposta, que ha batejat com "model fiscal equilibrat", Camacho ha assegurat que és una obligació del seu partit treballar perquè, a més de sortir de la crisi, Catalunya millori el seu finançament i no vegi minvades les seves opcions de creixement.

Malgrat que els populars s'han mostrat ara com ara contraris a permetre que Catalunya tingui "la clau de la caixa" i gestioni tots els impostos, membres del partit han explicat a Europa Press que estan oberts a augmentar el percentatge d'impostos que gestioni la Generalitat -actualment el 50% d'IVA i IRPF, i el 58% d'Impostos Especials.



Anar al contingut