La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, a "El matí de Catalunya Ràdio".
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, a "El matí de Catalunya Ràdio".
Barcelona

Camacho diu que molts catalans se senten orfes i que l'independentisme provoca "replantejaments familiars"

La líder del PPC denuncia que hi ha famílies catalanes que es veuen afectades per les mobilitzacions a favor de la independència, que promou, segons ella, el govern d'Artur Mas. Camacho també ha afegit que la resposta de Mariano Rajoy al diàleg passarà per una oferta de millora del finançament però no per fer una consulta d'autodeterminació, que és "il·legal".

RedaccióActualitzat
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha denunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" que moltes famílies catalanes es veuen afectades per les mobilitzacions a favor de la independència, que promou, segons ella, el govern d'Artur Mas. "El president de la Generalitat ha de ser el president de tots, no d'una part", ja que "la resta de catalans se senten orfes". En aquest sentit, ha explicat: "Estic parlant amb molta gent que se sent òrfena, que està molt preocupada perquè s'està fent un replantejament familiar". I ha afegit: "Hi ha gent que em van dir que no havien pogut celebrar la Diada amb els seus amics perquè tothom era a la via independentista".

D'altra banda, la líder dels populars catalans ha assegurat que Mariano Rajoy té la voluntat de dialogar amb Artur Mas després de la Diada. Ara bé, només pels temes econòmics. Així d'explícita s'ha mostrat la presidenta del PPC, que ha afegit que ara no és moment d'intermediaris: "El govern del Partit Popular i el PP tenen la voluntat sincera i ferma de dialogar i s'estant posant a treballar per buscar solucions per millorar els greuges que puguem legítimament sentir".

Pel que fa a la carta que va adreçar el president de la Generalitat al del govern espanyol, Camacho ha destacat que serà contestada ben aviat. "Aquesta carta serà contestada en molt poc temps i ho serà per part del president del govern d'Espanya amb la voluntat de diàleg, de parlar-ne i escoltar". Ara bé, manifesta: "El que succeeix és que si el senyor Mas vol parlar de la consulta el que li contestarà el senyor Rajoy és que la consulta, en el nostre marc jurídic, en aquests moments és il·legal".

Pel que fa als incidents a la seu de la delegació del govern a Madrid , Sánchez-Camacho els ha condemnat i ha demanat que s'investiguin. No obstant, ha demanat que es doni el mateix tracte a tots els atacs i, en aquest sentit, ha recordat el que va patir l'any passat el PP a Lleida per la Diada.
Anar al contingut