Madrid

Camacho creu que és massa aviat per parlar d'entesa amb Mas

La candidata del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, creu que és massa aviat per parlar de cap entesa amb CiU. Sánchez-Camacho, que és a Madrid, ja ha felicitat per telèfon Artur Mas per la seva victòria d'ahir. No obstant això, ha dit que no han parlat de possibles pactes, perquè segons ha considerat encara és massa d'hora. La candidata popular, que ahir va aconseguir situar la seva formació com a tercera força a Catalunya, ha avisat que "no renunciarem al nostre programa". Camacho ha dit que de moment "estem valorant l'èxit obtingut" i s'han proclamat "els segons guanyadors de la nit".

Actualitzat
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha celebrat aquest dilluns a Madrid el "resultat històric per a Catalunya i Espanya" obtingut per la seva formació en les eleccions catalanes del 28-N.

A l'espera dels pactes

Sánchez-Camacho ha afirmat que l'endemà dels comicis "és hora de dir als catalans que em dec a ells" i que "el pacte és amb els catalans que m'han votat". La candidata del PPC ha subratllat que la seva formació "va aglutinar el vot no nacionalista i el vot que defensa una Catalunya constitucional, espanyola i de la llibertat". "Els dic: no us defraudaré", ha conclòs Camacho.

"Un dels majors èxits per a Rajoy"

La presidenta dels populars catalans, que ha rebut a Madrid les felicitacions dels seus companys en arribar al comitè executiu que aquest dilluns celebrava el PP a Madrid, ha afirmat que en clau interna els resultats suposen "un dels majors èxits per a Rajoy". Segons ha recordat, fa dos anys es va fer el congrés de València, que va refermar Rajoy com a líder del partit, i des d'aleshores s'ha aconseguit "estabilitzar" la formació, segons ha analitzat.

Rajoy: "Hem tingut el millor resultat de la història; el PSC, el pitjor"

El líder del Partit Popular ha subratllat l'èxit aconseguit en els comicis del 28-N a Catalunya contraposant-lo a la dura derrota dels socialistes catalans. "El PPC ha obtingut el màxim resultat històric en uns comicis a Catalunya, mentre que el PSC, al contrari. Hem quedat només a 6 punts", ha subratllat Rajoy, que ha felicitat reiteradament la candidata Alícia Sánchez-Camacho pel "treball enorme" fet i per "haver-se recorregut Catalunya parlant amb tothom".

Rajoy li ha dit: "Ho has fet molt bé, felicitats. Alícia, t'ho has guanyat, tens el 100% del suport dels militants de Catalunya i d'Espanya". Mariano Rajoy ha fet extensiu el seu reconeixement a tot el partit i en especial al PPC, als quals ha promès que aquesta setmana acudirà a Catalunya per fer-ho personalment. Segons el líder popular, els resultats han estat possibles gràcies a la "solidaritat" de totes les seccions territorials, que segons ell han remat junts en la mateixa direcció.

Transvasament del PSC al PPC

El líder popular també s'ha felicitat per aquest "transvasament de vots dels socialistes catalans al PPC. "És molt reconfortant perquè som un partit obert a tothom, independentment del que hagin votat abans", ha assenyalat.

Per últim, Rajoy ha volgut valorar la bona xifra de participació, indicant que el gairebé 60% assolit demostra que "no és veritat com diuen que hi ha un descrèdit de la classe política. Només hi ha un descrèdit dels mals polítics i dels mals governants". "Les impostures es paguen a la vida i en política", ha conclòs en referència al PSC per "haver-se disfressat de nacionalista o de pseudonacionalista" pactant amb ERC.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut