Intervenció de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en la Junta Directiva del partit. (Foto: ACN)
Sánchez-Camacho ha ironitzat sobre la data de la consulta. (foto: ACN)
Barcelona

Camacho assegura que "Mas fracassarà com un 'Ibarretxe II' en el seu intent de trencar Espanya"

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet davant la Junta Directiva del partit una crida a la unitat d'Espanya davant l'acord sobre la consulta sobiranista, alhora que dóna un missatge de tranquil·litat a la ciutadania davant el "desafiament separatista".

ACNActualitzat

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet davant la Junta Directiva del partit una crida a la unitat d'Espanya davant l'acord sobre la consulta sobiranista, alhora que dóna un missatge de tranquil·litat a la ciutadania davant el "desafiament separatista". Camacho retreu a Mas que aboqui Catalunya a una "fractura social entre catalans" mentre el govern espanyol "ajuda Catalunya a sortir de la crisi donant més de 29.000 milions d'euros pel fons de liquiditat autonòmic". Tot i això, garanteix que l'estat de dret oferirà una resposta "ferma i serena" com ja va fer davant el "Pla Ibarretxe" i augura que "Mas fracassarà també com un 'Ibarretxe II' en el seu intent de trencar Espanya".

Sánchez-Camacho ha ironitzat sobre la data de la consulta i lamenta que s'hagi decidit "aixecar un mur" entre Catalunya i Espanya el mateix dia que es commemora la caiguda del mur de Berlín: "Volen una Catalunya aïllada amb fronteres en ple segle XXI". "Espanya no seria sense Catalunya i Catalunya sense Espanya, tampoc", adverteix la líder popular en una crida a la unitat. Tot i això, Camacho es mostra tranquil·la perquè, assegura, l'estat de dret garantirà una resposta "ferma" davant el que considera un "referèndum il·legal que trenca la convivència". La presidenta del PPC recorda que ja va fracassar fa uns anys el "Pla Ibarretxe" i augura que Mas "fracassarà també com un 'Ibarretxe II' en el seu intent de trencar Espanya i dividir els catalans".

En la línia del que ja va anunciar el president espanyol, Mariano Rajoy, Camacho diu que no es negociarà cap proposta "il·legal i inconstitucional" i adverteix que "el que no és legal no és democràticament legítim". En quest sentit, com ja va comentar divendres, Camacho repta Mas a portar, "si no té por a la democràcia", la proposta de la consulta al Congrés dels Diputats i acatar la decisió que es prengui. També ha insistit en la idea que el seu partit pugui acabar portant els pressupostos de la Generalitat davant el Consell de Garanties Estatutàries per evitar que es gastin diners públics en la consulta.

Anar al contingut