El calendari per investir el president després del 21D

RedaccióActualitzat

Un cop passades les eleccions, hi ha un termini de 20 dies hàbils per constituir el ple del Parlament. 

El dia límit serà el 23 de gener, inclòs. El president de la Generalitat en funcions és l'encarregat de convocar la cambra; però, en aplicació del 155, serà Rajoy qui haurà de convocar la constitució del Parlament.

Un cop constituïda la cambra, hi ha 10 dies hàbils per proposar al ple la investidura del president de la Generalitat. Una proposta que sortiria d'una ronda de contactes amb els presidents dels grups parlamentaris, i que podria caure entre el 6 o el 7 de febrer. 
 
Per ser investit cap de govern, s'ha d'obtenir la majoria absoluta de la cambra. Si no és així, dos dies després -entre el 8 i el 9 de febrer- s'hauria de celebrar un segon ple en què n'hi hauria prou amb la majoria simple.

 



Si tampoc s'aconsegueixen prou suports, hi ha dos mesos de termini des de la primera votació d'investidura per proposar nous candidats. Hi hauria temps, doncs, fins al 6 o 7 d'abril.

 

I si no hi ha cap pacte ni candidat, la cambra es dissol automàticament i Rajoy, de nou, hauria de firmar la convocatòria d'unes noves eleccions, que caurien a finals de maig.

El calendari està ara molt obert, en funció de les negociacions polítiques, però hi ha encara més incògnites, com, per exemple, què passarà amb Puigdemont i els consellers cessats que són a Brussel·les o són a la presó.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut