NBA

Calderón es converteix en l'heroi de la victòria dels Raptors sobre els Celtics per 114-112

Ja fa setmanes que s'insisteix en la presència de José Manuel Calderón a l'All-Star i amb actuacions com la d'aquesta matinada la seva convocatòria hauria de ser obligada. Amb la baixa de TJ Ford, el base espanyol ha deixat de ser un complement de luxe per convertir-se en el líder de l'equip. Amb 24 punts i 13 assistències, Calderón ha conduït els Toronto a una victòria sobre Boston per 114-112 i s'ha erigit com l'heroi en anotar els punts decisius que, en els últims segons, han capgirat el marcador a favor dels canadencs.

Ja no és el jugador de primer any que es conforma en aprofitar els seus minuts; ni el base destinat a revolucionar el partit quan les coses van mal dades; ni tampoc un recanvi de luxe, ni en cap cas un sisè home de prestacions excepcionals. No. José Manuel Calderón és un líder. Distribuiex joc, fa millors els seus companys, defensa, anota i, a més, guanya partits tot sol.

El base extremeny s'està guanyant una plaça a l'"All-Star" amb actuacions memorables com la d'aquesta matinada. Calderón ha completat el seu millor partit des que és a l'NBA i ha igualat el seu rècord de punts en un partit (24) i ha repartit 13 assistències. Però no només això.

El duel entre els dos millors equips de la Divisió de l'Atlàntic ha estat molt igualat i no s'ha decidit fins l'últim mig minut de partit. A 31 segons pel final, Calderón ha anotat dos tirs lliures per situar el 110-111 favorable als Raptors. Ray Allen, però, ha donat la rèplica i tornava a situar l'avantatge del costat dels Celtics (112-111) i, aleshores, després d'un temps mort, Calderón ha agafat la responsabilitat i ha trencat la defensa ordenada per Doc Rivers amb una penetració perfecta: falta, bàsquet i llançament addicional. El base no ha errat i ha situat el definitiu 112-114. Boston hauria pogut forçar la pròrroga però ni Eddie House ni Ray Allen han estat encertats i no han pogut fer res per evitar la setena derrota del seu equip.

Els Grizzlies, en la seva línia

I els Memphis, com sempre. Aquesta matinada han caigut davant Orlando per un més que preocupant 112-85 en una nit discretíssima dels jugadors catalans. Gasol (17 punts i 11 rebots) encara ha mantingut un cert nivell però molt més fluix ha estat Navarro que només ha anotat dos punts en prop de 17 minuts de joc. Els Grizzlies s'han vist sorpresos per uns Magics que han estat molt bé des de la línia de tres punts en aconseguir 18 triples. Sis d'aquests triples han estat d'Hedu Turkoglu.

Mala nit per a Portland

Els Trail Blazers tampoc han tingut una bona nit i han perdut contra els Hornets per 96-81. Després de la seva última gran actuació, Sergio Rodríguez només ha jugat quatre minuts i s'ha quedat en blanc. Aquest cop, ni Brandon Roy ni LaMarcus Aldridge han pogut fer res per assegurar-se la victòria ja que s'han vist sorpresos per un conjunt, el de Nova Orleans, on ha destacat el suplent Jannero Pargo, amb 24 punts en 24 minuts.