Las Palmas de Gran Canaria

Caldera i les comunitats autònomes prometen a les Canàries més esforç per descongestionar els centres d'acollida d'immigrants

El ministre de Treball, Jesús Caldera, s'ha reunit a la tarda amb els consellers de Benestar Social de totes les comunitats autònomes. Sobre la taula, l'increment imparable del nombre d'immigrants a les Canàries i la necessitat que les altres comunitats ajudin a absorbir aquest flux. Tots s'han posat d'acord per fer un major esforç per ajudar a descongestionar els centres canaris, però sense fer cap concreció en aquest sentit. En una altra reunió, en aquest cas amb els sindicats, el Ministeri de Treball ha reconegut les dificultats del mercat laboral per absorbir més immigrants. També han reconegut que l'economia occidental no pot sobreviure sense la mà d'obra de fora.

Actualitzat

Tot i que s'esperava que el govern demanés a les comunitats autònomes que augmentessin el nombre de places per acollir immigrants il·legals que arriben a les Canàries, al final la reunió ha acabat sense fixar mesures concretes. El ministre Caldera i les comunitats autònomes, però, han acabat la reunió afirmant que ajudaran a descongestionar els centres d'acollida, actualment col·lapsats. Les comunitats han rebut informació sobre l'evolució dels trasllats d'immigrants efectuats fins ara i sobre les possibilitats de l'acolliment d'immigrants indocumentats, fruit de l'Acord d'Acollida signat al gener del 2005. Però en canvi, no s'ha entrat a parlar de quants immigrants més pot acollir cada comunitat ni s'ha tractat l'acollida d'immigrants menors d'edat.

A la reunió també s'ha demanat cooperació a les Comunitats Autònomes que encara no acullen immigrants. De moment, l'única comunitat que s'ha negat a acceptar aquesta mesura ha estat La Rioja.

La discussió sobre l'acollida de les comunitats autònomes, concretament sobre l'acollida dels menors que arriben a les Canàries, serà abordat en una nova trobada de la Comissió Mixta de Trasllats que se celebrarà dilluns que ve. De moment, ja són més de 700 els menors que han arribat en "cayuco" a les Canàries durant les últimes setmanes.

L'endemà que arribessin més de 600 immigrants a les Canàries, aquest dilluns no n'ha arribat cap. A Granada, n'han arribat una quarantena. Mentrestant, la fase de retorn de l'Operació Pas de l'Estret bat rècords, amb més de 375.000 immigrants embarcats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut