Madrid

Caldera assegura que els contractes indefinits ja suposen el 12,2% dels registrats a principis de setembre

El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, ha anunciat que en els primers quinze dies de setembre s'han registrat 105.429 contractes indefinits, un 49,5% més que el 2005. Aquesta xifra suposa el 12,2% del total dels contractes registrats en aquest període. El ministre ha destacat que la xifra supera en més de tres punts l'assolida els primers quinze dies de setembre de l'any passat i creu que és una proporció que "possiblement no s'ha donat mai". Caldera augura un "canvi important" en la taxa de precarietat si aquesta tendència es manté durant els propers dos o tres anys.

Actualitzat

Durant la roda de premsa de presentació d'una campanya per estimular la contractació indefinida, Caldera ha apuntat que en xifres acumulades, des de l'1 de juliol passat (data d'entrada en vigor del pla extraordinari per a la conversió d'ocupació temporal a fixa) s'han comptabilitzat un total de 414.000 contractes estables, un 48,38% més que en el mateix període de 2005.

En funció d'aquestes dades, el titular de Treball ha qualificat els primers resultats de la reforma laboral de "positius, reals i visibles" i ha assegurat que la nova normativa està incidint en "l'estructura de la contractació laboral".

Per la seva banda, el secretari general d'Ocupació, Valeriano Gómez, ha estat l'encarregat de presentar el contingut de la campanya destinada a "sensibilitzar els empresaris que la contractació indefinida és més rendible que la temporal amb l'entrada en vigor de la reforma" i a intentar provocar fins a finals d'any "la conversió de contractes temporals a indefinits més gran dels últims anys".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut