Santa Cruz de Tenerife

Caldera anuncia la creació de tres milions de llocs de treball durant aquesta legislatura

Coincidint amb la imminent celebració del Primer de Maig, el ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, s'ha compromès que el nombre de nous llocs de treball sigui de tres milions durant aquesta legislatura. El ministre ha afegit que amb la reforma laboral hi haurà "restriccions serioses" a la precarietat laboral, tot i que espera que "no s'ho prenguin malament el PP i alguns diaris".

Actualitzat

Caldera ha manifestat que quan es coneguin les dades de la taxa de creixement econòmic del primer trimestre del 2006 es veurà que ha estat "excepcional" i ha considerat que "alguns diaris confonen desitjos amb realitat i diuen que arriba la crisi econòmica i puja l'atur". Segons el ministre, la xifra d'aturats continuarà baixant durant els propers mesos, ja que hi ha unes bones bases per al creixement econòmic.

El ministre de Treball ha avançat que dijous es coneixeran les dades del registre en els centres de l'Inem i de l'afiliació a la Seguretat Social, que ha vaticinat que seran "espectaculars, històriques". Caldera també ha pronosticat que l'atur baixarà a l'abril "com mai ho ha fet aquest mes".

El ministre ha agraït la feina de sindicats i empresaris en la reforma laboral, gràcies a la qual es limitarà la precaritat, de manera que el treballador que tingui dos o més contractes en dos anys serà considerat indefinit. També es millorarà en les inspeccions laborals i en la reducció de les cotitzacions dels empresaris a la Seguratat Social.

Dels dos anys de govern del PSOE, Caldera n'ha destacat la sortida de l'Iraq, l'augment de l'ajuda als més necessitats i la llei de parelles homosexuals, i ha avançat que la resta de legislatura estarà marcada per les lleis de dependència i igualtat.

Anar al contingut