Campdevànol

Cal pagar una ecotaxa diària per banyar-se als gorgs del Ripollès

Una mesura que ja s'aplicava els caps de setmana des del juny i que ara s'amplia a cada dia, amb l'objectiu de preservar la zona

RedaccióActualitzat

Per accedir als gorgs del torrent de la Cabana, entre Campdevànol i les Llosses, cal pagar una ecotaxa diària de 5 euros des d'aquest mes d'agost. A més, s'ha limitat l'aforament a 500 persones.

L'objectiu, preservar la zona, a mes de sensibilitzar. L'alcaldessa en funcions de Campdevànol, Dolors Costa, ha explicat que ja han notat els primers efectes de la mesura:

"Cal tenir en compte que en els darrers anys, quan hi havia tanta afluència de gent, ens trobàvem de tot als gorgs. Deixaven les deixalles, gent que marxava sense recollir... Era un desastre molt gran. En muntar aquest dispositiu ja s'han començat a notar els primers efectes".

Aquest mes d'agost l'ecotaxa s'aplica cada dia però ja s'aplicava com a prova pilot els caps de setmana des de principis de juny. Des d'aleshores l'han pagat unes 7.000 persones i dos caps de setmana es va haver de tancar l'accés.

Una mesura que molts usuaris troben bé. Consideren que la quantitat és poca i que és una manera de preservar els espais naturals. Jordi Arrabal, educador mediambiental, però, diu que la gent encara se sorprèn:

"La gent estrangera es pren molt bé pagar l'ecotaxa. Es veu que ja hi està acostumada. En canvi, la gent del país no s'ho agafa d'una manera tan positiva i no ho veu tan clar. La frase que més em trobo és: "Des de quan s'ha de pagar per anar a la muntanya?".

Al setembre la taxa es tornarà a pagar els tres primers caps de setmana.

Anar al contingut