Els presidents del SIP liderat per Caja Madrid i Bancaixa formalitzen la seva unió. (Foto: ACN)
Els presidents del SIP liderat per Caja Madrid i Bancaixa formalitzen la seva unió. (Foto: ACN)
Madrid

Caja Madrid i Bancaixa estudien prejubilar 3.400 empleats amb la seva aliança

La unió de caixes liderada per Caja Madrid i Bancaixa, que s'ha signat oficialment aquest dimarts, preveu reduir un 13% la plantilla del grup resultant de la unió entre les dues caixes amb Caixa Laietana, la Insular de Canàries i les d'Àvila, Segòvia i la Rioja sota un Sistema Institucional de Protecció (SIP). Aquesta mesura, que s'intentarà dur a terme amb prejubilacions al llarg de diversos anys, afectarà uns 3.400 empleats de gairebé 26.000, segons fonts financeres coneixedores de l'operació. També es reduiran el nombre de sucursals d'una mica més de 500, un 12% de la xarxa total del nou grup financer.

Actualitzat
Les mateixes fonts han explicat que la reducció de plantilla i del nombre de sucursals afectaran principalment Caja Madrid i Bancaixa, les dues entitats més grans. Caja Madrid disposa de 2.175 oficines repartides per tot l'estat espanyol i Bancaixa en té unes 1.130. Entre les dues caixes controlen dos terços de les 5.000 sucursals que tenen en total les set entitats de l'aliança.

Segons fonts parlamentàries, el president del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), Javier Aríztegui, ha anunciat aquest dimarts al Congrés que les tres fusions ja aprovades preveuen una retallada del 15-20% dels empleats i del 20-25% de les sucursals. Per tant, la formació del nou grup financer tindria menys repercussió que les darreres fusions.

La gran unió encapçalada per Caja Madrid i Bancaixa ha estat possible gràcies a una ajuda pública de 4.465 milions d'euros i es preveu que el nou grup, amb prop de 340.000 milions d'euros en actius, desbanqui La Caixa com a primera entitat financera, tot i el tancament previst de sucursals. A més, és possible que s'obrin noves oficines en altres regions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut