Barcelona

CaixaBank obté un 80% menys de beneficis nets el primer semestre de l'any

Ha guanyat 166 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, uns resultats que atribueix a les dotacions de capital que ha hagut de fer per adaptar-se als reials decrets aprovats al febrer i al maig.

RedaccióActualitzat
CaixaBank ha obtingut uns beneficis nets de 166 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, un 80% menys respecte al mateix període del 2011. L'entitat ho atribueix a les dotacions de capital que ha hagut de fer per adaptar-se als reials decrets aprovats al febrer i al maig.

L'entitat destaca que, en aquest entorn d'incertesa i després d'aquests sanejaments, ha enfortit la seva solvència, ja que ha arribat al 13% de core capital, els fons que garanteixen la viabilitat de l'entitat en un escenari de forta tensió. Aquest percentatge està per sobre del que exigeix Brussel·les. La liquiditat també ha augmentat fins al 42.500 milions d'euros, xifra que suposa el 15% del total d'actius.

Les pèrdues per deteriorament d'actius i altres motius són de 1.900 milions, un 36,4% més que en el període anterior. Pel que fa al marge d'explotació, és de 1.848 milions, un 12,3% més, amb uns ingressos de 3.414 milions de marge brut i una reducció de l'11,6% de despesa per la forta política de contenció.

La morositat s'ha situat en el 5,58%, enfront de la mitjana del sector al maig, que va ser del 8,95%. L'exposició de CaixaBank al sector promotor l'ha reduït un 7,7%, amb 20.713 milions el primer semestre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut