La fundació la Caixa, Criteria, Agbar i CaixaBank també traslladen la seu social

El Patronat de la Fundació la Caixa, accionista únic de CriteriaCaixa, ha acordat el trasllat de seu social a la plaça Weyler, 3 de Palma

RedaccióActualitzat

La Caixa trasllada la seu social del seu negoci bancari i de la seva fundació. Caixabank es traslladarà a València i la fundació  la Caixa portarà el domicili social a Palma
          
El consell d'administració de la principal entitat financera catalana ha decidit aquest divendres a la tarda que, a partir d'ara, la seva seu social serà a València, en comptes de Barcelona. La decisió ha estat per unanimitat i té per objectiu "salvaguardar la seguretat jurídica" de tots els seus empleats, clients i accionistes, atesa "l'actual situació social i política a Catalunya". Així ho ha comunicat aquesta tarda a la Comisssió Nacional del Mercat de Valors, la CNMV.

En canvi, el Patronat de la Fundació la Caixa, accionista únic de CriteriaCaixa, ha acordat el trasllat de seu social a la plaça Weyler, 3 de Palma "per mantenir els interessos i l'operativa normal de l'entitat i mentre es mantingui l'actual situació a Catalunya", segons ha comunicat la mateixa entitat, que afegeix que es tracta d'una decisió de "caràcter temporal".

Agbar també trasllada la seu

Agbar, l'empresa que també està sota l'orbita de Criteria, també ha decidit un trasllat. El seu domicili social serà a partir d'ara Madrid. Ho fa la matriu , però no aigües de Barcelona que manté la seu aquí.

Es suma així al moviment que ja va fer ahir Gas natural. Són els moviments coneguts fins ara, però a partir de dilluns altres empreses on la Caixa hi té una posició dominant com la de telecomunicacions Cellnex, la d'autopistes Abertis o la de parquins Saba podrien acabar canviant també el seu domicili social.

Gas Natural, a Madrid

Gas Natural ha decidit avui portar la seu a Madrid. El consell d'administració de Gas Natural Fenosa ha acordat avui traslladar la seva seu social a Madrid. La companyia d'energia ha celebrat aquesta tarda un consell d'administració extraordinari per decidir la seva estratègia davant de l'actual situació política atès que genera "inseguretat jurídica".

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, CNMV, la firma explica que, "mentre es mantingui aquesta situació", el seu nou domicili social serà l'edifici corporatiu que tenen a Madrid. La companyia catalana assegura que ha pres la decisió per "protegir els interessos de la companyia, els seus clients, empleats, creditors i accionistes".

El govern espanyol ha presentat avui un decret per facilitar el trasllat de seus socials d'empreses sense haver de passar per la junta d'accionistes.

El Banc de Sabadell ja va aprovar el canvi de seu social a Alacant aquest divendres.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut