València

CaixaBank assegura que el trasllat de la seva seu social no és temporal

L'entitat ha presentat per primera vegada els seus resultats fora de Barcelona

RedaccióActualitzat

CaixaBank ha presentat resultats per primer cop fora de Barcelona, a València, on té ara la nova seu. El trasllat el va escenificar aquest dilluns amb una trobada amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i amb la celebració del consell d'administració. El seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha reconegut aquest dimarts que la decisió de canviar la seu es va prendre per frenar la sortida de dipòsits i que no s'ha plantejat que sigui temporal:

"Les seus socials no tenen terminis de vigència, sinó que són en un lloc o són en un altre lloc. En aquests moments la nostra seu social és a València, i no se li ha volgut conferir un caràcter de temporalitat al tema."

"L'impacte que va tenir aquells dies, va ser un impacte negatiu en dipòsits, un impacte moderat. Va ser un impacte que després de la mesura que vam prendre, el trasllat de la seu social, és un impacte que, primer, s'ha aturat i després, s'ha revertit."

Amb el canvi de seu social, CaixaBank només estaria obligada a fer la Junta General d'Accionistes a València, però amb aquests dos actes ha volgut escenificar de totes totes la decisió que van prendre fa quinze dies.

Una xifra rècord

CaixaBank ha guanyat fins al setembre prop de 1.500 milions d'euros, el millor resultat de la història en aquest període. En els 9 primers mesos de l'any, els beneficis del grup s'han disparat un 53% més que fa un any.

El negoci li creix gràcies a la integració del banc portuguès BPI, que es va fer efectiva a començaments d'any, i que també l'ha portat a un rècord dels beneficis trimestrals. Amb aquesta incorporació, CaixaBank també destaca que li ha crescut l'entrada de dipòsits fins a finals de setembre.

El Banc Portuguès d'Inversions ha contribuït en 180 milions en aquests resultats, 100 dels quals en el tercer trimestre, quan l'entitat presidida per Jordi Gual ha guanyat 650 milions, un benefici trimestral rècord.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut