Madrid

Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu expliquen els seus projectes comuns al Banc d'Espanya

Els directors generals de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu s'han reunit amb representants del Banc d'Espanya per plantejar la possibilitat d'una fusió de les tres entitats. Ha estat una primera trobada en què els directius de les caixes han volgut copsar l'opinió del regulador bancari sobre l'operació. La prudència ha imperat, fins al punt que els responsables de les caixes implicades han evitat en tot moment donar per feta la fusió i han remarcat que només hi ha converses obertes de cara a col·laborar.

Actualitzat
Els directors generals de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu han viatjat a Madrid per exposar al Banc d'Espanya els plans conjunts de les tres entitats. Des de les tres caixes implicades en les converses, el missatge clau és que "no hi ha res tancat", i que la fusió és només una de les possibilitats.

En aquest sentit, sense entrar a valorar la reunió, el director general de Caixa Terrassa, Enric Mata, no ha volgut parlar de fusió entre entitats, sinó de projectes de col·laboració: "No hi ha cap projecte de fusió, no hi ha res a firmar, simplement estem considerant les alternatives de cooperació i de col·laboració. Això és el que hem fet avui amb el Banc d'Espanya, com fem sovint, que parlem de previsions d'evolució del sector...", ha assegurat.

El projecte que s'ha presentat al banc emissor té caràcter preliminar i el fet que no descarti res fa pensar que en un futur es podrien sumar a l'operació altres caixes, com la de Manresa.

En qualsevol cas, aquesta reunió amb el Banc d'Espanya, arriba només uns dies després que el govern espanyol aprovés el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), creat precisament per ajudar bancs i caixes d'estalvis que puguin tenir problemes de liquiditat i acompanyar-los econòmicament en els seus processos d'integració.

Si es fes realitat la fusió de les tres caixes catalanes, l'entitat resultant tindria uns actius de 26.806 milions d'euros i se situaria com una de les principals del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut