Madrid

Caixa Laietana busca una integració amb cinc entitats més i Caixa Penedès amb tres

Divendres mogut al panorama financer català. Diverses caixes estan protagonitzant moviments encaminats a rubricar processos d'integració. És el cas de Caixa Laietana, que ja ha confirmat en una nota emesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que manté converses amb les caixes de Madrid, Àvila, Canàries, Segòvia i La Rioja. Aquesta entesa a sis es fonamentaria en la fórmula de de fusió freda o virtual, que rep el nom de Sistema Institucional de Protecció (SIP) i permet a les entitats integrants mantenir la seva marca, forma jurídica, capacitat de decisió i la seva independència econòmica. Comparteixen, en canvi, la liquidesa i el risc de crèdit. Sota aquesta fórmula, Caixa Penedès estudia també el seu procés d'integració amb les caixes de Múrcia, Granada i Sa Nostra.

Actualitzat
Els moviments de fusions entre les caixes continuen. Segons ha confirmat la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Caixa Laietana està estudiant integrar-se en una SIP de mitja dotzena d'entitats. La més important del grup és la segona caixa més gran de tot l'Estat: Caja Madrid, que està negociant una possible fusió amb cinc caixes petites, que són, a banda de Caixa Laietana, també Caja de Ávila, Caja Insular de Canarias, Caja Segovia i Caja Rioja.

La unió d'aquestes cinc caixes suposaria un capital de 35.000 milions d'actius que, sumats als que ja té Caja Madrid, situarien l'entitat presidida per Rodrigo Rato amb un total de 227.000 milions d'euros de balanç, i seguiria sent la segona caixa estatal per darrera de La Caixa, que té 53.000 milions més d'actius i en un futur podria absorbir Caixa Girona.

Segons algunes fonts, Caja Insular de Canarias i Caja Rioja estaven negociant una possible unió amb la sevillana Cajasol, però finalment, han decidit canviar de soci per unir-se a la fusió freda encapçalada per Caja Madrid. I també hi ha hagut canvi de plans a Caixa Laietana, que mesos enrere havia mantingut converses amb Caixa Penedès per casar-se en una integració. Les converses, però, es van trencar i Caixa Penedès ha buscat altres companyes de viatge.

Segons s'ha sabut, Caixa Penedès també estaria estudiant integrar-se en un SIP amb les caixes de Múrcia, Granada i Sa Nostra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut