Barcelona

Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa podrien tancar la seva fusió la setmana que ve

La segona fusió de caixes catalanes podria arribar aquesta setmana. Segons informa l'agència Europa Press, Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa estan enllestint el repartiment de poders i en els pròxims dies podrien anunciar de manera oficial un futur comú. Si es confirma, seria la segona fusió de caixes catalanes després de l'anunci d'unió que van fer les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, al qual es va afegir després Caixa Girona.

Actualitzat
Tot i que al principi del procés hi havia més sintonia entre Caixa Catalunya i Caixa Manresa que amb Caixa Tarragona, finalment serà una unió a tres bandes. Les recomanacions del Banc d'Espanya i l'opció d'acudir al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) han fet canviar de rumb la caixa tarragonina, inicialment més reticent a la fusió.

Segons informa l'agència Europa Press, la fusió de les tres caixes s'està ultimant amb el repartiment del poder i es podria anunciar la setmana vinent. Caixa Catalunya sumaria gairebé el 80% dels actius conjunts, seguida per Caixa Tarragona, amb un 15%, i la resta procedent de Caixa Manresa.

Si es confirma seria la segona fusió de caixes catalanes després de l'anunciada per les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu amb la incorporació posterior de Caixa Girona. A més, l'entitat resultant seria la segona caixa d'estalvis catalana, per darrere de La Caixa, i la quarta d'Espanya.
Anar al contingut