Palma

Cadena humana a Mallorca entre sa Ràpita i es Trenc contra la construcció d'un hotel i un camp de golf

L'àrea de ses Covetes i es Trenc està considerada l'últim arenal verge de Mallorca. I és un referent del moviment ecologista balear, perquè a principis dels 80 la seva resistència va impedir que s'urbanitzés. Ara, el projecte de construcció d'un gran hotel molt a prop de la zona natural, amb el vistiplau del govern i de l'Ajuntament de Campos, amenaça de transformar aquest indret. Milers de persones s'han mobilitzat aquest diumenge per exigir que no es faci.

TVCActualitzat
El grup ecologista Gob i la resta d'entitats organitzadores, Amics de la terra i la plataforma Salvem Sa Ràpita, han aconseguit aquest diumenge que milers de persones se solidaritzessin amb la seva campanya per evitar la construcció d'un hotel a prop de l'àrea natural que compren es Salobrar de Campos-ses Covetes-es Trenc.

Unes 8.000 persones, segons els organitzadors, han fet una cadena humana que ha enllaçat la platges del litoral, des de sa Ràpita, al costat d'on es farà el complex hoteler, fins a la platja des Trenc. Un clam de reivindicació d'un espai natural, trenta anys després d'haver estat el símbol de la lluita ciutadana a favor de l'ecologisme.

L'hora d'inici de la cadena humana s'ha endarrerit per la gran afluència de públic i s'ha complicat l'organització. Així i tot, l'èxit de la convocatòria s'ha valorat com un pas endavant per evitar més construccions al litoral.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut