Cada minut s'escriu a Twitter algun missatge relacionat amb l'anorèxia o la bulímia

Actualitzat

El nostre Big Data d'aquesta setmana ha comprovat que Twitter és un lloc de diàleg i d'interacció dels anomenats trastorns de la conducta alimentària. L'estudi que l'empresa Sibilare ha elaborat per al "Catalunya vespre" a partir de les dades recollides durant el mes de novembre presenta aquestes conclusions:

Dues converses en paral·lel: la denúncia i l'apologia

La majoria dels missatges a Twitter denuncien l'anorèxia i la bulímia i els seus greus efectes mèdics i socials, però també n'hi ha una minoria que fan bandera d'aquests trastorns, que ho consideren una filosofia de vida i troben a internet una mena de refugi virtual. Les dues converses són independents i no interactuen entre elles.

Anorèxia o bulímia? De què es parla més?

L'estudi demostra que tot sovint a les converses un terme acaba remetent a l'altre. Tot i això, la paraula més citada és "anorèxia" per sobre de "bulímia". Altres termes força presents són "menja, vomita, hamburgueses, quilos i TCA", sigla de Trastorn de Comportament Alimentari.

Eufemismes i termes alternatius

Mentre que els crítics amb els trastorns alimentaris utilitzen les paraules "anorèxia" i "bulímia" sense problema, els que els "defensen" com una opció fan servir termes alternatius. És el cas, per exemple d'"Ana y Mia" (en lloc d'"anorèxia i bulímia") o "thinspiration" (la inspiració d'estar primes o prims).

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut