Madrid

Cada fill naixerà amb 2.500 euros sota el braç

L'últim debat de política general de la legislatura ha servit al president José Luis Rodríguez Zapatero per obrir la cursa electoral amb l'anunci d'un nou ajut social per reactivar la natalitat. Les famílies rebran 2.500 euros per cada fill que neixi. La mesura, que s'aprovarà amb caràcter retroactiu al Consell de Ministres de divendres, es materialitzarà com un pagament únic que no exclou els 100 euros mensuals que ja perceben els pares fins que el seu fill té tres anys. L'únic requisit per rebre el nou ajut és tenir residència legal a Espanya.

Actualitzat

Què et sembla la idea?

Les vostres opinions


Les polítiques socials han estat un filó per a Zapatero a l'hora de de fer balanç de la seva gestió al capdavant de l'executiu en l'últim debat de política general de la legislatura. No és habitual que en els debats de política general es plantegin noves mesures que afecten directament els ciutadans, i no havia passat amb tanta claredat en els tres que fins aquest dimarts havia viscut Rodríguez Zapatero com a president del govern. Però en aquest cas, amb les eleccions generals a la cantonada, Zapatero ha assumit compromisos destacables. En el seu discurs d'obertura, el president espanyol va assegurar que s'ajudarà les famílies que tinguin o adoptin un fill amb 2.500 euros.

La mesura, que ja s'aplica des d'aquesta mitjanit, s'aprovarà amb caràcter retroactiu al Consell de Ministres de divendres, previsiblement amb l'objectiu que totes els famílies que hagin tingut un fill el 2007 puguin demanar les seves ajudes en un mes.

L'ajuda es materialitzarà com un pagament únic que no exclou els 100 euros mensuals que ja perceben els pares fins que el seu fill té tres anys. El seu finançament sortirà de l'impost de la renda, en els casos de les dones que cotitzen a la Seguretat Social, i del pressupost del Ministeri d'Afers Socials, per a les que no cotitzen.

L'únic requisit per rebre el nou ajut és tenir residència legal a Espanya. Una mesura que pretén, doncs, incentivar una natalitat que va la baixa.

Què et sembla la idea?

Les vostres opinions

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut