Barcelona

Cada dia es perden 800.000 litres al costat d'unes oficines d'Agbar

Mentre continua la polèmica per com fer front a la falta d'aigua, s'ha donat a conèixer que se'n perden 800.000 litres cada dia al costat d'unes oficines d'Agbar, l'empresa encarregada de gestionar l'aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana. En concret, nou litres d'aigua per segon. Segons publica el diari "El Mundo", aquesta aigua procedeix d'un aqüífer de Collserola i, des de fa mesos, va a parar a les clavegueres, a causa d'unes obres de reurbanització. Part d'aquesta aigua, però, la utilitzen els agricultors d'horts urbans per regar els terrenys a través d'un precari pou format per una corda i un cubell.

Actualitzat

Agbar s'ha desvinculat de la fuita ja que, segons ha manifestat, aquesta aigua no forma part de la xarxa pública i, per tant, no la gestionen. Per la seva part, l'Agència Catalana de l'Aigua, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, ha confirmat que ja estan estudiant el cas i que en podria donar una explicació en les pròximes hores.

El punt on es perden els milers de litres d'aigua cada dia, segons "El Mundo", és a la confluència entre Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

Anar al contingut