Cada creuerista del Port de Barcelona deixa 518 euros a Catalunya

L'augment dels turistes al port base incrementa la facturació a Catalunya, mentre que els creueristes "de trànsit" disminueixen

RedaccióActualitzat

Cada creuerista del Port de Barcelona deixa 518 euros a Catalunya. El 8% dels turistes que arriben ve a través de creuers, però es gasta molts més diners que altres tipus de turista.

Conscients que és un tipus de turisme que genera controvèrsia a la ciutat, la Universitat de Barcelona ha presentat les dades recollides del 2016. Aquest increment de la facturació es deu a un augment del 28% de l'activitat dels creuers que comencen o acaben a la ciutat catalana, és a dir, al port base.

Jordi Suriñach, membre de l'AQR-Lab de la Universitat Barcelona, ha explicat que aquest nombre s'ha incrementat respecte als creueristes que estan de pas per la ciutat:

"Aquests són els que realment deixen més diners a la ciutat. Tenen una transició i un impacte molt interessant, i molt més d'un creuerista de trànsit, que inclús està disminuint."

La patronal afirma que els atemptats i el procés polític no han tingut cap impacte negatiu en les dades.

Les despeses del sector

Segons una investigació de la Universitat de Barceona, l'any 2016, el sector dels creuers va generar una despesa directa de 619 milions d'euros. Pel que fa a la despesa indirecta induïda, són més de 460 milions, cosa que representa una despesa total de 1.083 milions d'euros a tot Catalunya. És un augment del 36% en relació amb els anys anteriors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut