Nens jugant a l'Àfrica (Reuters)
Nens jugant a l'Àfrica (Reuters)
Estats Units

Cada cinc segons mor un nen de menys de 15 anys al món, segons l'ONU i el Banc Mundial

La gran majoria d'aquestes morts passen els primers 5 anys de vida, i pràcticament la meitat són de nadons de menys d'un mes 

Actualitzat

Les Nacions Unides i el Banc Mundial conclouen que cada cinc segons mor un nen de menys de 15 anys al món. Ho diu un informe que també revela que cada any 6,3 milions de nens moren per causes que es podrien evitar. La gran majoria d'aquestes morts passen els primers 5 anys de vida, i pràcticament la meitat, dos milions i mig, són de nadons de menys d'un mes

La xifra de morts infantils s'ha reduït a menys de la meitat des de l'any 1990, quan morien cada any més de 14 milions de nens. Tot i això, l'informe alerta que, si es manté el ritme actual, prop de 56 milions d'infants moriran d'aquí al 2030.

 

De fet, hi ha una desigualtat evident segons les regions del planeta: mentre que a l'Àfrica subsahariana mor un de cada 13 nens, als països més desenvolupats la ràtio es redueix fins a la xifra d'una mort per cada 185 naixements.

També hi ha variacions importants segons l'entorn on neixi cada criatura: per exemple, la mortalitat és molt superior en zones rurals o entre els fills de les mares que no tenen estudis.

Segons l'informe, bona part d'aquestes morts es podrien evitar amb mesures relativament senzilles, com l'accés a medicaments, aigua potable, electricitat i vacunes.

Anar al contingut