Cada any moren al món 2 milions de nens durant les primeres hores de vida especialment a l'Àfrica

Cada any moren al món 2 milions de nens durant les primeres hores de vida i bona part dels països més afectats estan al continent negre. Tal com ha denunciat l'ONG Save the Children, petits problemes durant el part que aquí es resolen sense problema, a l'Àfrica poden ser causa de mort. Les morts de nadons són tan freqüents en alguns països, que els pares no els posen nom fins que tenen entre una setmana i tres mesos. <br>
Cada any moren al món 2 milions de nens durant les primeres hores de vida especialment a l'Àfrica
Londres

Cada any moren al món 2 milions de nens durant les primeres hores de vida especialment a l'Àfrica

Cada any moren al món 2 milions de nens durant les primeres hores de vida i bona part dels països més afectats estan al continent negre. Tal com ha denunciat l'ONG Save the Children, petits problemes durant el part que aquí es resolen sense problema, a l'Àfrica poden ser causa de mort. Les morts de nadons són tan freqüents en alguns països, que els pares no els posen nom fins que tenen entre una setmana i tres mesos.
Actualitzat

Cada any moren dos milions de criatures el mateix dia que neixen, vides que es podrien salvar amb tècniques simples i barates. Només el fet de vacunar contra el tètanus o proporcionar una llevadora en el moment del part podria reduir aquestes morts en un 70%, segons un informe de l'ONG Save the Children.

Infeccions per falta d'higiene, petits problemes en el moment del part o poc pes del nadó són causes habituals de mort. Per això Save the Children insisteix que la mesura sanitària més simple pot marcar la diferència entre la vida i la mort.

L'informe recull els millors i els pitjors llocs per ser mare. Els països escandinaus, amb Suècia al capdavant, lideren el rànquing, mentre que l'Àfrica és el lloc més perillós per parir, sobretot el Níger. Els Estats Units i el Regne Unit ocupen el desè lloc.

L'ONG creu que amb més inversions en educació, nutrició i contraceptius es podrien reduir dràsticament les morts de nadons, que considera un dels problemes sanitaris més abandonats.