El tràfic il·legal d'ivori és una de les activitats delictives més lucratives del món.
El tràfic il·legal d'ivori és una de les activitats delictives més lucratives del món.

Caçadors furtius enverinen amb cianur 300 elefants en tres mesos a Zimbàbue

En tres mesos, els caçadors il·legals i el cianur han posat fi a la vida de més de 300 elefants i altres animals que han menjat la seva carn enverinada, com lleons, voltors o hienes. Es tracta de la matança més gran que hi ha hagut en els últims 25 anys.

RedaccióActualitzat
Segons informa aquest diumenge el diari britànic "The Telegraph", un grup de caçadors il·legals han enverinat amb cianur en els últims tres mesos més de 300 elefants a Zimbàbue. Aquestes morts representen la matança més gran que hi ha hagut en els últims 25 anys. A més, l'enverinament ha provocat  la mort d'altres espècies com lleons, hienes o voltors, que han entrat en contacte amb el cianur en menjar-se la carn dels elefants.

Els fets han passat al parc Hwange, el més gran de Zimbàbue, on viuen la meitat dels més de 80.000 elefants que hi ha en aquell país. Els furtius van llançar cianur en dipòsits de sal i en alguns bassals on els animals van a abeurar-se en massa durant l'estació seca. Amb el verí, les bèsties moren a l'acte i les restes de la substància mortal que conserven al cos mata tots els animals que s'alimenten dels seus cadàvers.

Les autoritats de Zimbàbue ja han detingut 14 persones i sospiten que els responsables d'aquesta nova matança són furtius que venen ullals d'elefant a la frontera o a Sud-àfrica.

 

Anar al contingut