El membre de l'executiva del PSC Manel Bustos
El membre de l'executiva del PSC Manel Bustos (Foto: ACN)
Barcelona

Bustos convida Ernest Maragall a abandonar el partit si no s'hi sent còmode

Segons diversos mitjans, el secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, ja ha fet arribar una carta a l'exconseller on li demana un seriós exercici de reflexió per deixar el seu escó al Parlament.

RedaccióActualitzat
El membre de l'executiva del PSC Manel Bustos obre les portes del partit a Ernest Maragall perquè l'abandoni si no s'hi troba còmode. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio d'Estiu", Bustos creu que el millor per a la formació i també per a l'exconseller seria acabar amb aquest patiment continu. "Crec que ell vol situar-se al marge del PSC. Ja fa temps que expressa la seva incomoditat", ha manifestat el diputat socialista.

Bustos també ha recordat que quan Maragall era conseller d'Educació va discrepar "moltes vegades"  de les seves decisions, "que fins i tot van comportar batre un rècord de mobilitzacions i incomprensions per part del món executiu i per part del món local". També ha dit que, com a president de la Federació Catalana de Muncipis, li havia traslladat que algunes decisions eren "incòmodes d'acceptar".

La direcció del PSC demana a Ernest Maragall que es plantegi renunciar a la seva acta de diputat al Parlament, després que la setmana passada va trencar la disciplina de vot durant el ple del pacte fiscal.

De moment, la direcció dels socialistes catalans no ha pres cap mesura disciplinària contra Maragall, però no descarta res. Segons diversos mitjans, el secretari d'organització, Daniel Fernández, ja li ha fet arribar una carta on li demana un seriós exercici de reflexió per deixar el seu escó al Parlament. La direcció del partit insta Maragall a fer aquesta reflexió per "coherència personal, dignitat política i ètica democràtica".

Ernest Maragall assegura que, en contra del criteri del PSC, defensa la creació d'una Agència Tributària Catalana per responsabilitat i també pel bé del seu mateix partit.
Anar al contingut